Beställning

Vin & Natur Le Coste 1 (71747) 3 flaskor SLUT!924:-

Denna låda innehåller tre skalmacererade orangea-viner från Le Coste. Vinerna har likande druvsammansättning och framställningsmetod, ändå visar dem olika djup och intensitet. Vinerna är ofiltrerade och helt utan tillsatser som t.ex. sulfiter och smakmässigt är de långt ifrån konventionellt framställda viner.

Gian Marco och Clémentine startade upp sin verksamhet Le Coste di Gradoli i Lazio år 2005. Vinmarkerna är belägna 600 meter över havet. Med totalt 14 hektar mark är 10 hektar planterat med unga stockar och resterande 4 hektar med 40-60 åriga gamla stockar. De odlar flertalet av regionens druvor däribland greghetto, aleatico, ciliegio, canaiolo, colorino och vaiano för de röda vinerna och procanico, moscato, malvasia och vermentino mfl för de vita vinerna.

Namn: Vin & Natur Le Coste 1
Pris: 924 kr
Beställningssortimentets artikelnr: 71747

2015 Bianchetto - Le Coste

Framställt med hälften procanico och hälften med malvasia och moscato. Vinet har macererat med skalen i 5-6 dagar. Det här vinet är en sommarfavorit med generös blommig doft och frisk druvig smak.

2015 Bianco - Le Coste

Framställt på procanico, malvasia och vermentino som fått macerera med skalen i tre veckor i gamla ekfat av olika storlekar. Vinet är mycket friskt med tydlig strävhet och rejäl frukt, dessutom innehåller vinet lite kolsyra som framhäver syran.

2013 Bianco R - Le Coste

I det här vinet är det procanico och malvasia som fått en veckas skalmaceration, dessutom har det lagrats i 24 månader på gamla kastanjefat. Vinet är mycket rikt med härlig balans mellan strävhet, syra och frukt. Ett vin som verkligen representerar Le Coste.

Vin & Natur 14 (76058) SLUT! 1314:-

Lådan innehåller två vita och fyra röda viner. Det ena vita från Loire är en sommarfavorit på sauvignon blanc. Det andra vita är ett spännande vin från Etna på Sicilien som framställts på carricante, catarratto och lite grillo. Ett av de röda vinerna är gjort på den bortglömda druvan grolleau från Anjou i Loire. Det andra röda vinet är framställt på gamay från Vauxrenard i Beaujolais och det tredje röda vinet är en läskande historia framställd på cabernet sauvignon, carignan och grenache från Ardéche i Rhônedalen. Sist ut är ett italienskt rött vin på mestadels greghetto från vår favorit i italienska Lazio!

Namn: Vin & Natur 14
Pris: 1314 kr
Beställningssortimentets artikelnr: 76058

https://www.systembolaget.se/dryck/aperitif-dessert/vin-natur-14-7605809

2016 Sauvignon – Hervé Villemade

Hervé Villemade tog i slutet av 1990-talet över den gamla familjedomänen i hjärtat av Cheverny i östra Loire. Han odlar många av områdets typiska druvor: sauvignon blanc, chardonnay, romorantin, menu pineau, gamay, côt och pineau d’aunis. De vita vinerna i Cheverny består vanligen av en blandning av chardonnay och sauvignon blanc men i det här vinet är det 100% sauvignon blanc. Vinrankorna växer i jordar med lera och silex och det resulterar här i ett riktigt fruktigt och friskt sommarvin.

2014 Etna Bianco – Quantico

Quantico drivs av Giovanni Raiti och Pietro di Giovanni sedan 2009. Egendomen ligger i Lingualossa, på norra Etna och består av sex hektar vinmark planterat med vin, hasselnötter och oliver. Det äldsta vinrankorna planterades av Giovannis far för femtio år sedan. Druvorna man odlar är nerello mascalese, nerello capuccio, grillo, carricante och catarrato. Vädersituationen på Etna, med sin vulkaniska jordmån, värme och hårda vindar, är perfekt för att odla vin utan tillsatser. Etna Bianco består av 70% carricante, 20% catarratto och 10% grillo. Vinet ligger på ståltank och får åtta timmars skalkontakt. Smaken är elegant med härlig frukt och fin aromatisk eftersmak.

2016 Le Vin de Jardin – La Grange aux Belles

Med visionen att driva ett hållbart jordbruk med respekt för miljön grundade Marc Houtin 2004 La Grange aux Belles. Idag har han och kollegorna Julien Bresteau och Gérald Peau hand om fjorton hektar vinmark i Anjou, Loire. I vingårdarna växer flera blå druvsorter och lite chenin blanc. Det här vinet är framställt på den bortglömda druvan grolleau. Förbered dig på ett lätt rött vin som med fördel serveras svalt en solig dag.

2014 Granite – Michel Guignier

En av våra favoriter i Beaujolais är Michel Guignier. Mellan Fleurie och Chiroubles ligger byn Vauxrenard där Michel har sin farm. Han är fjärde generationens vinbonde och odlar gamay i Moulin á Vent, Fleurie och Vauxrenard. Farmen ligger i en vacker dal där höns, hästar och kaniner är lika självklart som vinrankorna. Michel är certifierad för både ekologisk och biodynamisk odling och använder absolut inga tillsatser i vinframställningen. Vinet är en blandning av fin parfym, saftiga bär och läskande strävhet!

2015 Don't Throw Plastic in the Ocean, Please 1 – Anders Frederik Steen

Anders Frederik Steen producerar sedan 2013 vin i Frankrike med druvor från familjen Oustric (Le Mazel) i Ardéche och familjen Bannwarth (Alsace)! Tidigare jobbade han många år som kock för att senare sadla om till sommelier. I Köpenhamn var Anders med och startade Relæ och Manfreds sedan blev han ansvarig för deras vinprogram och import. 2013 lämnade han restaurang och vinimportscenen och började göra vin med sin favoritvinproducent - Jean-Marc Brignot. Tillsammans gjorde de två årgångar men nu driver Anders projektet ensam och har precis flyttat ner till Frankrike för att lägga mer fokus på vinet. Don't Throw Plastic in the Ocean, Please 1 är framställt på 50% cabernet sauvignon 30% carignan och 20% grenache. Vinet innehåller lite kolsyra. Ett attribut som vi tycker är positivt då det gör vinet extra läskande.

2015 Rosso – Le Coste

Gian Marco och Clémentine startade upp sin verksamhet Le Coste di Gradoli i Lazio år 2005. Vinmarkerna, som är belägna på 600 meter över havet, består av 14 hektar vinmark varav 10 hektar är planterade med unga stockar samt 4 hektar med 40-60 år gamla vinstockar. De odlar ett flertal av regionens druvor däribland greghetto, aleatico, ciliegio, canaiolo, colorino och vaiano för de röda vinerna och procanico, moscato, malvasia, and romanesco mfl för de vita vinerna. 2015 Rosso är framställt av greghetto rosso från 40 år gamla vinstockar samt en mindre del ciliegiolo, colorino och vaiano. Druvorna är avstjälkade och därefter är vinet uppväxt på 500 liters ekfat. Ett härligt italienskt rödpang helt enkelt!

Vin & Natur Umbrien 1 (71789) 3 flaskor SLUT!744:-

Med den här lådan kan du enkelt prova ett urval röda viner från våra vinbönder i Umbrien. Lådan innehåller tre röda viner framställda på sangiovese och visar på tre olika uttryck av denna druva och område.

Namn: Vin & Natur Umbrien 1
Pris: 744 kr
Beställningssortimentets artikelnr: 71789

2015 Il Rosso da Tavola - Collecapretta

Familjen Mattioli har varit verksamma i den lilla romerska byn Collecapretta sedan 1100-talet. Byn ligger i den sydligaste delen av Umbrien ganska nära staden Spoleto. Idag består familjens egendom av åtta hektar varav fyra är planterade med inhemska druvor. Idag är det Vittorio Mattioli, hans fru Anna och deras dotter Annalisa som ansvarar för arbetet med vinerna. Alla viner görs på ungefär samma sätt: naturlig jäsning sker i en öppen cementbehållare utan temperaturkontroll eller tillsats av svavel. Vinerna mognar sedan i olika tidsspann i glasfodrade cementtankar. Det här vinet är väl avvägt smakrikt och elegant med en frisk fruktig avslutning.

2015 Rosso Madonnina - Vini Conestabile della Staffa

Det här fylliga röda vinet kommer från byn Montemelino i närheteten av sjön Trasimeno inte så lång från staden Perugia i Umbrien. Egendomen drivs sedan fem år tillbaka av Danilo Marcucci. Tidigare var det Danilos frus familj som ägde egendomen och då såldes druvorna till ett kooperativ. Idag är markerna ekologiskt certifierade och det här är Danilos första årgång. Vinet framställt på sangiovese som spontanjäst helt utan temperaturkontroll eller filtrering. Ingen användning av sulfiter i något skede av vinframställningen.

2014 Vecchia Botte - Vigneti Campanino

I de södra delarna av Umbrien hittar man Vigneti Campaninos vinmarker utspridda på de högsta höjderna i bergskedjan Apenninerna. Här uppe på dryga 900 m.ö.h. odlar man biodynamiskt på 4,5 hektar. Mycket på väldigt branta sluttningar med silex och kvarts och flertalet av vinstockarna är på oympade piedi francostockar. Det här vinet är gjort på bara sangiovese som spontanjäst temperaturkontroll eller tillsats av svavel i ett stort kastanjefat. På de höga höjderna får vinrankorna kämpa och druvorna får mycket fräschör. Vinet har mörk frukt i en slank kropp med en läskande mineralig prägel.

Blanc de Blancs Brut Nature, Laherte frères (78299) 3 flaskor1173:-

Den här lådan innehåller tre flaskor Blanc de Blancs Brut Nature från Laherte frères. Champagnen är torr och frisk med ett härligt mineraldjup - perfekt som fördrink!

Namn: Blanc de Blancs Brut Nature, Laherte frères
Pris: 1173 kr
Beställningssortimentets artikelnr: 78299

Nv Blanc de Blancs Brut Nature - Lahert frères

Familjen Lahertes egendom ligger i Chavot, Coteaux Sud d´Epernay. Idag är det den unga och passionerade Aurélien som är ansvarig för arbetet. Vinrankorna kommer i första hand och Aurélien har sedan några år lagt om delar av vinmarkerna till biodynamisk odling, att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Vinerna jäser och lagras i gamla bourgognefat och är mycket torra, fruktiga och komplexa. Det här är familjens blanc de blancs som framställts på chardonnay, utan någon tillsatt dosage. Ett mycket friskt och mineralrikt vin.

2015 Petit Jo La Roche Buissière (74813) 6 flaskor984:-

Den här lådan innehåller sex flaskor av det röda vinet Petit Jo från La Roche Buissière. Vinet framställs på mestadels grenache som blandats med lite syrah från ekologiskt certifierade vinmarker i södra Rhône. Vinet är en pigg favorit som du smidigt kan beställa i beställningssortimentet.

Namn: Petit Jo La Roche Buissière
Pris: 984 kr
Beställningssortimentets artikelnr: 74813

2015 Petit Jo – La Roche Buissière

Vinet kommer från södra Rhône närmare bestämt från byn Faucon. Egendomen har varit i familjen Jolys ägo sedan början på 1970-talet. Idag är det Antoine som tillsammans med sin fru Laurence driver gården. Sedan 1980 har familjens sjutton hektar vinmark odlats ekologiskt. Vingårdarna ligger på hög höjd, upp mot 450 meter över havet och här växer grenache, syrah, cinsault, mourvèdre och lite merlot. Just det här vinet är framställt på 75 % grenache och 25 % syrah från tjugofem år gamla vinstockar. Efter att stjälkarna avlägsnats och vinet pressats har vinet jäst och lagrats i neutrala cementtankar. Den för området höga höjden i kombination med kalkrik jordmån och sydfransk sol ger ett ovanligt fruktigt och friskt rött vin.

Beställning

Beställning

Så här beställer du våra vinlådor.

Gå till systembolaget.se

1. Lägg drycken i Dryckeslistan – antingen via produktsidan, där du trycker på knappen ”Lägg till dryck”, eller genom att klicka på plustecknet i träfflistan.
2. Gå till Dryckeslistan och tryck på ”Beställ”. Du uppmanas nu logga in till ditt konto. Om du inte redan har ett konto skapar du ett nytt.
3. Välj leveranssätt (butik, ombud, hemleverans).
4. Följ de olika stegen i beställningsflödet, godkänn och slutför din beställning.