Beställning

Beställning för privatkunder görs online på Systembolagets hemsida genom beställningssortimentet eller privatimporten. Vi har alltid några olika artiklar tillgängliga i beställningssortimentet, blandade lådor eller 6-pack med favoriter.

För privatimport går det bra att plock fritt, vi har inget minimikrav. Tänk dock på att det alltid lönar sig att köpa 6- eller 12-pack. I prislistan för privatkunder hittar du mer info om frakt. Till Hansacompagniet i Malmö levererar vi fraktfritt.

För beställning av våra färdigblandade lådor genom Privatimporten använd lathunden nedan.

 

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång:
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet, Malmö: Fri frakt
Systembolag i Stockholm 60 kr/kolli
Övriga Systembolag 200 kr/kolli

Prislista Privatkund

Lanseringar TSE Systembolaget

Vini Rabasco, Abruzzo

Vi fyller på med Cancelli Rosso 2017!. Åter i butik 12/9. Nr. 95108, 155:-
Vinet går bra att beställa till butik på måndag 17/9 och kommer att finnas i butikerna PK-huset, Hansa och Nordstan nästa fredag 21/9.

Damigiana Rosso 2015. Nr. 95284, 255:-

Laherte Frères, Champagne

Les Vigne d´Autrefois 2013. Nr. 97046, 494:-

 

Az. Agr. Olek Bondino, Piemonte

Barbaresco ‘Stardieri’ 2014. Nr. 95143, 446:-. 60 flaskor lanseras 21/9.

 

Le Coste, Lazio

Le Coste Rosso 2014. Nr. 95834, 387:-. 102 flaskor lanseras 5/10.

Vin & Natur 24 (76005) 6 flaskor1335:-

Den här lådan innehåller sex olika viner. Lådan är komponerad för att passa årstiden och är perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra viner!

Beställ från Systembolaget

2015 Mâcon Villages – Domaine Valette

Philippe Valette är tredje generationen som kultiverar familjens vinmarker i Mâconnais. Egendomen ligger på gränsen till Beaujolais i byn Chaintré. Philippe odlar endast chardonnay i vinmarker som sträcker sig över Pouilly-Fuissé, Pouilly-Vinzelles, Viré-Clessé och Chaintré. Kännetecknande för Philippes vinframställning är lång elevage, ofta ett år eller längre på jästfällning. Philippe arbetar ekologiskt, något som han gjort sedan 1992. Mâcon Villages är gjort av druvor från La Salle och Chaintré jordmånen består av kalk och lera med mer sand i Chaintré. Jäsningen har skett i tank och därefter har vinet lagrats med jästfällningen i 12 månader. Vinet Mâcon Villages är fruktigt med läskande mineralitet och syra.

2017 Pow Blop Wizz – Les Vins Contés

Egendomen drivs av Olivier och Cecile Lemasson i Touraine, Loire. De äger själva två hektar vinmark och samarbetar även med andra ekologiska vinbönder i området genom att köpa druvor. De arbetar med många lokala druvsorter så som pineau d ́aunis, côt, menu pineau och romorantin. Olivier har en bakgrund som sommelier och caviste. Han har också arbetat fyra skördar hos Marcel Lapierre (RIP) i Beaujolais, Marcel var en person som inspirerade Olivier mycket. Det här rosébubblet är en blandning av cabernet franc och côt som är mer känd som malbec i andra delar av världen. Det här är verkligen en Pet`Nat som det är lätt att gilla. Mjuka bubblor, härlig frukt och pigg syra.

2017 Giac'Potes – Domaine Giachino

Frédéric Giachino tog över ansvaret för 1,5 hektar vinmark i lilla Chapareillan vid Mount Graniers sluttningar som varit i familjens ägor sedan 1988. Frédérics farfar har sina rötter i Piemonte och kom till Frankrike på trettiotalet så därav det italienskt klingande efternamnet. Inom familjen Giachino har det varit självklart att inte använda något som inte är nödvändigt i vingårdarna eller tillsätta något till vinerna som inte behövs. 2006 blev egendomen ekologiskt certifierad och 2013 biodynamisk. De 1,5 hektaren räckte under en tid i början men utökades först till 9 hektar och 2015 tog de över ytterligare 5 hektar (3,5 hektar med mondeuse och 1,5 hektar roussette) från legenden Michel Grisard/Domaine Prieure Saint Christophe. Utöver de druvorna odlar man också gamay, persan, och framför allt jacquère som utgör hela 6 hektar och den totala produktionen ligger på cirka 40000 flaskor per år. Efter ett antal år på andra håll inom vinsektorn är också Frédérics bror David med i arbetet att driva och utveckla egendomen samt Frédérics son Clément i samband med att man tog över markerna från Grisard. Brödernas och Cléments kärlek till området, de lokala druvorna och känslan för detaljer präglar vinerna. Giac'potes är ett lättare rödvin på gamay och den lokala druvan mondeuse. Vinet är fruktigt och lite kryddigt med mjuk strävhet.

2017 Vin nu Rouge – Les Deux Terres

Det här röda vinet kommer från Villeneuve de Berg, en liten by i hjärtat av Ardèche i nordvästra Rhône. Egendomen är ett samarbete mellan de två vännerna Vincent Fargier och Manu Cunin. Efter många års erfarenhet av odling och vingårdsarbete började de göra eget vin tillsammans. Det här vinet görs på grenache som har lagrats på tank. Det märks att de bägge kompisarnas filosofi inspirerats av grannar som Le Mazel och Andréa Calek. Det vill säga, att framställa viner med så få justeringar som möjligt och med maximalt fokus på frukten. Vinet är fruktigt och tillgängligt i en lättare stil.

2016 Completo – Az. Agr. Carussin

Az. Agr. Carussin har ett långt förflutet i Piemonte med anor tillbaks till 1927. Egendomen startade med fyra hektar i byn San Marzano Oliveto och består idag av 26 hektar ekologiskt certifierad vinmark. Vingårdarna är planterade med i huvudsak barbera som är den vanligaste druvan i Piemonte. Idag är det den energiska sonen Luca som har ett stort ansvar för egendomen. Mamma Bruna sköter om gården där de utöver vinmakning även driver ett projekt för barn med psykiska besvär och funktionsförhinder. Brunas man Luigi är allt i allo och tar hand om det administrativa. Vinet framställs på barbera samt lite grignolino, dolcetto och freisa. Vinet är rejält fruktigt med pigg syra och mjuka tanniner. För sitt ursprung är det lätt och buteljeras i literflaska!

2016 Cinquecampi Rosso – Az. Agr. Cinque Campi

Det här är ett rött mousserande vin! Vinet kommer från byn Puianello i hjärtat av Emilia-Romagna regionen i norra Italien. Här har familjen Nizzoli verkat i över 200 år, idag är det Vanni Nizzoli som ansvarar för gården. Fram tills nyligen har skörden enbart konsumerats inom familjen. Det var i samband med att gården officiellt blev ekologiskt certifierad 2003 som man bestämde sig för att buteljera vinerna under egen etikett. Egendomens namn är taget från den huvudsakliga vinmarken Cinque campi som nästan är en tredjedel av den totala marken på 6,5 hektar. Här odlas flera spännande inhemska druvsorter som malbo gentile, spergola, lambrusco grasparossa och marzemino men även cabernet sauvignon, muscat och carmenère. Det här vinet är framställt på druvorna lambrusco grasparossa, malbo gentile och marzemino. Druvorna har genomgått tio dagar skalmaceration i öppna fat med daglig omdragning. Därefter har vinet fått mogna på tank i sex månader och sedan jäsa en andra gång med hjälp av druvmust. Det här röda vinet har tydlig strävhet, massor av röd frukt, mineral och bubblor! Servera det gärna kylt till härliga charkuterier eller ostar.

Vin & Natur 23 (75832) 6 flaskor1398:-

Den här lådan innehåller sex olika viner. Lådan är komponerad för att passa årstiden och är perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra viner!


Méthode Traditionelle

Mousserande vin från södra Jura i Frankrike. Claude Buchot odlar ekologisk i byn Maynal sedan 70-talet. Detta vinet är gjort på chardonnay enligt en metod där man tillsätter söt must till torrt vin för att jäsningen ska fortsätta på flaskan. Basvinet är från 2015 och musten från skörden året efter. Degorgering är gjord i mars 2018. Servera den kall i vinglas utan för stor kupa.

La Femme Soleil 2017

Från kullarna runt Latour de France i franska delen av Katalonien kommer detta vita vin gjort på macabeu som fått jäsa på tank. Cyril & Alice gör sin första årgång vin tillsammans under namnet Hors Champ. Vin med smak av frukt från varmt klimat men med läskande syra. Drick vid ca 10°.

Moulin à Vent 'La Petite Oseille' 2014

I byn Vauxrenard hittar man Michel Guignier. Förutom i hans hemby har han också vinmarker i närliggande byarna Fleurie & Moulin à Vent. Michel odlar mest druvor på sin farm men är självförsörjande på det mesta i matväg. Han gör vin på gamay med fräschör & längd. Öppna och drick samma dag vid ca 16°

Petite Jeanne 2017

Vinet kommer från södra Rhône närmare bestämt från byn Faucon. Egendomen har varit i familjen Jolys ägo sedan början på 1970-talet. Idag är det Antoine som tillsammans med sin fru Laurence driver gården. Sedan 1980 har familjens sjutton hektar vinmark odlats ekologiskt. Vingårdarna ligger på hög höjd, upp mot 450 meter över havet och här växer grenache, syrah, cinsault, mourvèdre och lite merlot. Just det här vinet är framställt av grenache och lite syrah från tjugofem år gamla vinstockar. Efter att stjälkarna avlägsnats och en kort maceration, pressas druvorna och jäser och lagras i neutrala cementtankar. Den för området höga höjden i kombination med kalkrik jordmån och sydfransk sol ger ett härligt fruktigt och friskt rött vin.

La Chaussée Rouge 2017

Marc Houtin, Julien Bresteau och Gérald Peau tar idag hand om fjorton hektar. La Grange aux Belles ligger i Anjou, strax söder om Angers, Loire. I vingårdarna växer flera vanliga druvsorter. Grolleau, gamay, pineau d´aunis, sauvignon blanc m.fl. Detta vin är gjort på cabernet franc & grolleau som växer i schist; en stenig jord som ger den mineraliska känslan i vinet. Vinet har fått en kort uppväxt på tank. Drick gärna svalt vid ca 16°.

Rosso de Gaetano 2016

Clémentine och Gian-Marco odlar på 14 hektar. Jorden är full av vulkanisk sten och aska och rik på järn och mineraler. Vulkanutbrotten som skapade området kastade omkring en stor blandning av material, vilket har skapat ett extremt lapptäcke av terroir. Här hittar man allt från basalt av olika typer till kalk och lera. Varje vingård har en helt egen jordmån, skapad av vulkanernas utbrott. Vinet är gjort på Sangiovese blandat med syrah & merlot och är uppväxt 6 månader på tank. Det är det kraftigaste vinet i lådan med massor av frukt utan att bli tungt.

Vin & Natur Grillåda (79009) 3 flaskor 855:-

I denna låda får ni 3 flaskor rött vin som är perfekta till sommarens grillning.

Vinerna får gärna serveras runt 16 – 18 grader, var försiktigt så det inte serveras för varmt.

Beställ från Systembolaget

Rouge de Causse 2013 - Le Petit Domaine de Gimios

Anne-Marie Lavaysse och hennes son Pierre gör vin på 5 hektar kring byn St Jean de Minervois tidigt 2000-tal. Rouge de Causse är gjord på dryt 10 mer eller mindre kända lokala druvsorter som växer tillsammans i jordar med mycket kalksten. Druvorna har pressas tillsammans och växer upp på ståltank, utan någon form av tillsats. Vinet präglas av hö syra och en lätt utveckling i frukten.

Detta vin är perfekt med till grillat lamm eller nöt med mycket örter som för tankarna till södra Frankrike, rosmarin och timjan!

On peut pas vraiment dire que 2017 - Mas Coutelou

Jean Francois Coutelou´s familj har odlat certifierat ekologiskt sedan 1987. På 12 hektar odlar han 12 olika druvsorter i och kring byn Pumission. Detta vin är gjord med 100% Mourvedre, växt i kalkblandad lera.
Vinet är uppväxt på cement- & glasfibertank och är ett härligt fruktintensivt och fräscht uttryck av druvan mourvédre

Drick gärna med grillat griskött och grillade rödbetor.

O Galarneau 2016 - Mai & Kenji Hodgson

Mai & Kenji har odlat vin nära Faye d'Anjou sedan 2010, och odlar idag chenin blanc, cabernet franc och grolleau fördelat på 4 hektar. O Galarneau är 100% Cabernet franc, mörk frukt i en lätt kropp med örtiga inslag.
Vinet passar perfekt till grillad kyckling med en fransk potatissallad med massor av persilja i.

Vin & Natur Champagne #5 (73632) 3 flaskor FÅTAL KVAR!! 1362:-

I denna låda får ni 3 flaskor champagne i olika stilar.

Servera gärna champagne i vinglas och inte i de smala champagneglas för en bättre vinupplevelse.

ca 10° grader är en bra serveringstemperatur för dessa champagner.

Hoppas ni gillar dem!

Beställ från Systembolaget

Polisy Brut Nature Réserve, Champagne André Beaufort

Familjen Beaufort har gjort vin i Champagne i flera generationer. Allt började med André Beaufort 1933. I slutet av sextiotalet bestämde sig André och hans son Jacques för att helt sluta med syntetiska besprutningsmedel, då Jacques fått problem med allergier efter arbetet i vingårdarna. De blev en av de första vinproducenter att certifieras för ekologisk odling i Champagne 1971. Idag har Jacques lämnat över huvudansvaret för domänen till tre av sina söner. Man odlar pinot noir och chardonnay på 1,6 hektar i Ambonnay och 5,5 hektar i Polisy.
Denna champagne är gjord på 80% Pinot Noir & 20% chardonnay skördat i Polisy från årgång 2015.
Degorgerad mars 2018. Brut Nature

Les Semblables, Clandestin

Benoit gör vin i byn Buxières-sur-Arce i den södra delen av det stora området Champagne. Han har tillsammans med Bertrand Gautherot från Vouette & Sorbée startat detta projekt där de köper ekologiska druvor från byarna i området runt deras källare. Les Semblables är Pinot Noir från vinmarker med nordlig exponering och kalkhaltiga jordar. Vinet har legat på fat innan buteljering för andra jäsningen. Druvorna kommer från år 2015 som är första året för detta projekt.
Degorgerad september 2017. Brut Nature

Tradition Premier Cru, Thomas Perseval

Thomas har 2,5 hektar i byn Chamery i le petit montagne de Reims. Han odlar de tre vanligaste druvorna i Champagne, Pinot Noir, Pinot Meunier & Chardonnay, som också är blandningen i vinet. Han har odlat dessa marker sedan 2007 och är ekologisk certifierad. Druvorna till Tradition är från 2012 och det är Thomas första egna champagne då han tidigare sålt sina druvor till ett större champagnehus. Vinet har legat på emaljerad tank och gamla fat innan buteljering.
Degorgerad oktober 2015. Extra brut

2016 Il Rosso - Vini Conestabile della Staffa (70918) Beställs i Kolli om 6 flaskor178:-

Den här lådan innehåller sex flaskor Il Rosso. Detta röda vin är gjort på mestadels sangiovese som har en fruktig smak i en fruktig smak med fin struktur.

Beställ från Systembolaget

2016 Il Rosso

I utkanten av Montemelino i Umbrien producerar Danilo Marcucci vinet "Il Rosso" på handskördade sangiovese och sagrantinodruvor.
Markerna sköts ekologiskt; i källaren arbetar Danilo efter gamla principer och helt utan tillsatser.
Vinet är spontanjäst och växer upp på tank. Det här är ett riktigt livligt rödpang med rejäl frukt och struktur.

Blanc de Blancs Brut Nature Laherte Frères (78299) Beställas i kolli om 3 flaskor 391:-

Champagnen är torr och frisk med ett härligt mineraldjup – perfekt som fördrink!

Beställ från Systembolaget

NV Blanc de Blancs Brut Nature – Lahert frères

Familjen Lahertes egendom ligger i Chavot, Coteaux Sud d´Epernay. Idag är det den unga och passionerade Aurélien som är ansvarig för arbetet. Vinrankorna kommer i första hand och Aurélien har sedan några år lagt om delar av vinmarkerna till biodynamisk odling, att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Vinerna jäser och lagras i gamla bourgognefat och är mycket torra, fruktiga och komplexa. Det här är familjens blanc de blancs som framställts på chardonnay, utan någon tillsatt dosage. Ett mycket friskt och mineralrikt vin.

2016 Petit Jo La Roche Buissière (74813) Beställas i kolli om 6 flaskor171:-

Vinet framställs på mestadels grenache som blandats med lite syrah från ekologiskt certifierade vinmarker i södra Rhône. Vinet är en pigg favorit som du smidigt kan beställa i beställningssortimentet.

Beställ från Systembolaget

2016 Petit Jo – La Roche Buissière

Vinet kommer från södra Rhône närmare bestämt från byn Faucon. Egendomen har varit i familjen Jolys ägo sedan början på 1970-talet. Idag är det Antoine som tillsammans med sin fru Laurence driver gården. Sedan 1980 har familjens sjutton hektar vinmark odlats ekologiskt. Vingårdarna ligger på hög höjd, upp mot 450 meter över havet och här växer grenache, syrah, cinsault, mourvèdre och lite merlot. Just det här vinet är framställt på 75 % grenache och 25 % syrah från tjugofem år gamla vinstockar. Efter att stjälkarna avlägsnats och vinet pressats har vinet jäst och lagrats i neutrala cementtankar. Den för området höga höjden i kombination med kalkrik jordmån och sydfransk sol ger ett ovanligt fruktigt och friskt rött vin.

Vin & Natur Husvitt 1 (Privatimport) 6 flaskor1314:-

Här kommer det 6 flaskor av tre olika vita viner som passar sommaren och dess råvaror. 

Servera dem vid ca 8°

Hoppas ni blir nöjda!

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur Malmö AB / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång: Lämna fältet tomt
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet: Fri frakt
Systembolag i Stockholm (1-12 flaskor): 60 kr
Övriga Systembolag (6-12 flaskor): 200 kr


2 x 2014 Etna Bianco, Quantico

Quantico drivs av Giovanni Raiti och Pietro Di Giovanni som sedan 2009 tagit vara familjens gamla marker för att göra eget vin. Egendomen ligger i Linguaglossa, på norra Etna och består av sex hektar planterat med vin, hasselnötter och oliver. Vinrankorna är 3-80 år gamla och består huvudsakligen av nerello mascalese, nerello cappuccio, carricante, catarratto och grillo men det finns även mindre mängder minnella bianca, minnella nera, grecanico och moscato. Vinet Etna Bianco består av 70% carricante, 20% catarratto och 10% grillo. Vinet är ett spännande vin med härlig frukt och aromatik som skiner av Etnas norra sida..

2 x 2016 La Rebelle, Les Vignes des Bry

Den äldre herren Claude Buchot planterade tillsammans med sin far på 70-talet vinmarker i familjens betesmarker. De har varit odlat utan pesticider i 40 år. Vinmarkerna ligger i södra Côtes du Jura och vinet La Rebelle är gjort på Chardonnay från byn Maynal. Vinet är gjort på tank för att behålla ungdom i syran. Det är frisk, mineraliskt och smakar som vin från Jura. Väldigt enkelt att dricka mycket av.

2 x 2016 Melon, La Sœur Cadette

Valentin Montanet har tagit över ansvaret för familjens produktion. Han är runt 30 år och redan nu lång erfarenhet av vinproduktion. Vinerna under etiketten La Sœur Cadette är gjort på druvor som är köpta av likasinnade vinbönder. Druvan Melon de Bourgogne, som det här vinet är gjort av, kommer i denna svåra årgång från västra Loire och från deras egna marker med Melon de Bourgogne i Vézelay i norra Bourgogne. Vinet är fruktigt, enkelt och med en fin fräschör.

Vin & Natur Husrosé 1 (Privatimport) 6 flaskor1188:-

3 roséviner i olika stilar att släcka törsten med de varma sommardagar. De är alla goda att dricka utan mat. Serveras kalla

Hoppas ni blir nöjda!

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör:Vin & Natur Malmö AB / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång: Lämna fältet tomt
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet: Fri frakt
Systembolag i Stockholm (1-12 flaskor): 60 kr
Övriga Systembolag (6-12 flaskor): 200 kr


2 x 2017 Pet'Sec Rosé 2017, Les Capriades

Pascal Potaire är mästare på mousserande viner i denna drickvänliga stil som kallas Pétillant Naturel. Han hittar alltid balansen mellan frukt, syra & socker. Vinet kommer från Touraine i Loire och är en blandning av mest Gamay men också små delar Cabernet, Grolleau & Côt.

2 x 2017 Rosato Conestabile, Vini Conestabile della Staffa

Lite mörkare och fruktig rosé gjort på Alicante & Ciliegiolo från Danilo Marcucci i Umbrien. Druvorna är skördade och pressade direkt. Alicante har mörkt fruktkött så den ger naturligt en mörkare rosé. Vinet är uppväxt på tank och buteljerat i mars.

2 x 2017 Rosé, La Roche Buissiere

Rosévin på syrah, mourvedre, cinsault odlad i kalkblandad lera i Rhône. Druvorna är pressade direkt efter skörd och är uppväxt på tank. Lätt fin rosé som smakar mogen medelhavsfrukt.

Beställning

Beställning för privatkunder görs online på Systembolagets hemsida genom beställningssortimentet eller privatimporten. Vi har alltid några olika artiklar tillgängliga i beställningssortimentet, blandade lådor eller 6-pack med favoriter.

För privatimport går det bra att plock fritt, vi har inget minimikrav. Tänk dock på att det alltid lönar sig att köpa 6- eller 12-pack. I prislistan för privatkunder hittar du mer info om frakt. Till Hansacompagniet i Malmö levererar vi fraktfritt.

För beställning av våra färdigblandade lådor genom Privatimporten använd lathunden nedan.

 

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång:
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet, Malmö: Fri frakt
Systembolag i Stockholm 60 kr/kolli
Övriga Systembolag 200 kr/kolli