Beställning

Beställning för privatkunder görs online på Systembolagets hemsida genom beställningssortimentet eller privatimporten. Vi har alltid några olika artiklar tillgängliga i beställningssortimentet, blandade lådor eller 6-pack med favoriter.

För privatimport går det bra att plock fritt, vi har inget minimikrav. Tänk dock på att det alltid lönar sig att köpa 6- eller 12-pack. I prislistan för privatkunder hittar du mer info om frakt. Till Hansacompagniet i Malmö levererar vi fraktfritt.

För beställning av våra färdigblandade lådor genom Privatimporten använd lathunden nedan.

 

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång:
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet, Malmö: Fri frakt
Systembolag i Stockholm 60 kr/kolli
Övriga Systembolag 200 kr/kolli

Prislista Privatkund

Lanseringar TSE Systembolaget

Vini Rabasco, Abruzzo

Vi fyller på med Cancelli Rosso 2017!. Åter i butik 12/9. Nr. 95108, 155:-
Vinet går bra att beställa till butik på måndag 17/9 och kommer att finnas i butikerna PK-huset, Hansa och Nordstan nästa fredag 21/9.

Damigiana Rosso 2015. Nr. 95284, 255:-

Laherte Frères, Champagne

Les Vigne d´Autrefois 2013. Nr. 97046, 494:-

 

Az. Agr. Olek Bondino, Piemonte

Barbaresco ‘Stardieri’ 2014. Nr. 95143, 446:-. 60 flaskor lanseras 21/9.

 

Le Coste, Lazio

Le Coste Rosso 2014. Nr. 95834, 387:-. 102 flaskor lanseras 5/10.

Vin & Natur Josgrop (82399) 6 flaskor1026:-

Sedan 2014 har vi framställt vår egen kolsyrad cider på ekologisk certifierad frukt från Verner’s biodynamiska fruktplantage, Bellingehus på Själland. Frukten är noga utvald, krossad, pressad samt buteljerad på flaska utan filtrering av Ulf Ringius och Emil Broomé. Tanken är att skapa drycker på äpplen och annan frukt, att göra något torrt och fruktigt med frisk syra – baserat på förutsättningarna och den frukt som finns närliggande. Årgång 2017 fortsatte vi i samma spår som 2016 med att producera tre sorters cider: Josgrop, Häxan och Ananas. Produktionen är på cirka 2000 flaskor.

Beställ från Systembolaget

2 x 2017 Josgrop

Blandning av äpplena Röd aroma, Broströms Guldreinette, Sukkertop, Belle de Boskoop, Dronning Louise & Ananas Reinett.

2x 2017 Häxan

Den här cidern är framställd på en blandning av olika äppelsorter, päron och kvitten.

2 x 2017 Ananas

Harmoniskt torr äppelcider gjord på den äppelsort som vi brinner för allra mest - Ananas Reinet.

Vin & Natur 25 (75880) 6 flaskor 1335:-

Den här lådan innehåller sex olika viner. Lådan är komponerad för att passa årstiden och är perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra viner!

Beställ från Systembolaget

2017 Note di Bianco - Alessandro Viola

En bit sydväst om staden Palermo på västra Sicilien driver Alessandro Viola sin lilla egendom. I vinmarkerna i och omkring staden Alcamo består jorden mestadels av kalkblandad lera. Här jobbar Alessandro med sju hektar vinmark varav fem är planterat med grillo, utöver det odlar han flertal lokala druvor samt syrah med ekologiska metoder. Alessandro sköter alla skeden från arbetet i vinmarkerna till vinframställningen. Filosofin är enkel att göra rena viner från hälsosamma jordar på enbart druvor! Det här vita vinet består av grillo som lagrats på ståltank och som dom flesta av våra viner är det här ofiltrerat, något som särskilt märks på vita viner. Note di Bianco har en härlig balans mellan att vara rejält fruktigt och samtidigt friskt.

2017 Bianco Conestabile - Vini Conestabile della Staffa

Det här vita vinet kommer från byn Montemelino i närheteten av sjön Trasimeno, inte långt från staden Perugia i Umbrien. Gården har anor tillbaks till 1800-talet men den första årgången som släppts i Danilo Marcuccis regi är 2015. Tidigare var det Danilos frus familj som ägde egendomen och då såldes druvorna till ett kooperativ. Idag är markerna ekologiskt certifierade och det här är Danilos tredje årgång. Vinet är framställt på trebbiano och malvasia som spontanjäst helt utan temperaturkontroll eller filtrering. Vinet har en fin aromatisk doft, smaken är torr och finstämd i stilen med fina toner av tropisk frukt.

2017 Vino Rosato Cancelli - Vini Rabasco

Från vinmarker som ligger mellan Adriatiska havet och Apenninerna i Abruzzo odlar den inspirerande kvinnan Iole Rabasco mest montepulciano och trebbiano. Området är varmt men hennes vinmarker drar nytta av svala sommarvindar uppe på berget. Montepulciano-druvorna till detta vin kommer från vinmarken Cancelli. De får en kort maceration innan de pressas och förs över till tank. Rosato är en kraftigare typ av rosévin, den här är smakrik och funkar fint till lättare maträtter. Vinet är torrt, friskt och bjuder på härlig körsbärsfrukt.

2015 Cuvée Larmande - Le Mazel

I utkanten av byn Valvignères i Ardéche bor syskonen Gérald och Jocelyn Oustric. De har i lite drygt tjugo år odlat ekologiskt. Förr sålde de stora delar av druvorna till ett lokalt kooperativ men har sedan tidigt 2000-tal fokuserat mer och mer på att göra eget vin av högre kvalité. De har hjälpt många unga vinmakare i trakten genom att hyra ut mark i uppstarten av deras karriärer. De odlar syrah, grenache, carignan, portan, grenache blanc, viognier och chardonnay som växer i kalkblandad lera. Alla deras viner är alltid helt utan påverkan av främmande ämnen, både vid vinifikation och buteljering. Det här vinet framställs på syrah och är fruktdrivet med mörk frukt och kryddiga inslag. Vinet ska drickas samma dag som det öppnas.

2017 Pinot Noir - Jean Ginglinger et Fils

Jean-François Ginglinger bor i byn Pfaffenheim i centrala Alsace. Här odlar han 6.5 hektar fantastisk vinmark som även inkluderar två Grand Cru-lägen, Steinert och Zinnkoepfle. Familjen har lång erfarenhet av vinodling i trakten, de har förfäder som började med vinodling redan 1610. De har använt sig av biodynamiska metoder sedan 1997, 1999 fick de ekocertifiering och biodynamisk certifiering 2001. 2015 började man använda hästar för att plöja dom kalkrika vingårdarna, för att hålla jorden mjuk och syresatt, samt skapa mer djurliv i jorden och uppmuntra vinrankorna att söka sig längre ned i marken. Jean-François odlar flera av dom för området klassiska Alsace-druvorna och just det här röda vinet är gjort på pinot noir i en slank stil med härlig parfym och mineralitet.

2017 Rosso Puglia - Calcarius

Calcarius är ett samarbete mellan vännerna Danilo Marcucci och Valentina Passalacqua från den vackraste hörnan av Puglia, Gargano. Vinmarkerna är nästan vita till färgen av all kalk som finns här. Danilo Marcucci växte upp i södra Umbrien, där han idag har sin egendom, men har jobbat med vin över hela världen och idag är han involverad i flera projekt i Italien. Det här är hans senaste samarbete som han gör tillsammans med markernas ägare Valentina. Rosso Puglia är framställt på den lokala druvan negroamaro som genomgått en kort maceration i fyra dagar. Det är ett lättare rött vin med lantlig karaktär som gör sig perfekt i den lite större literflaskan.

Vin & Natur Champagne 6 (71184) 3 flaskor 1580:-

Den här lådan innehåller tre olika Champagner. Perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra Champagner!


2014 Polisy Blanc de Blancs Brut Nature - Champagne André Beaufort

Familjen Beaufort har gjort vin i Champagne i flera generationer. Allt började med André Beaufort 1933. I slutet av sextiotalet bestämde sig André och hans son Jacques för att helt sluta med syntetiska besprutningsmedel, då Jacques fått problem med allergier efter arbetet i vingårdarna. Beaufort blev en av de första ekologiskt certifierade vinproducenterna i Champagne 1971. Idag har Jacques lämnat över huvudansvaret för domänen till tre av sina söner. Man odlar pinot noir och chardonnay på 1,6 hektar i Ambonnay och 5,5 hektar i Polisy som ligger i den sydligaste delen av Champagne. Denna champagne är gjord på 100% chardonnay skördat i Polisy från årgång 2014. Degorgerad i november 2017. Vinet är mycket torrt och friskt med generös frukt och mineralisk avslutning! Vinet har inte någon dosage.

2011 Sève Blanc de Noirs - Olivier Horiot

Olivier och Marie bor i byn Les Riceys bara ett stenkast från Bourgogne i den sydligaste delen av Champagne. Här är jorden lik den i Chablis, bestående av en blandning av kalksten och leran Kimmeridgian och Portland. Olivier har gjort vin här sedan år 2000, innan dess gick alla familjens druvor till det lokala kooperativet. Paret jobbar med många olika vinmarker i området och separerar druvorna i uppväxten för att kunna skilja olika terroir. Förutom flera Champagner framställer Horiot även några av Champagnes främsta stilla viner. Den här Champagnen kommer från den fantastiska vinmarken En Barmont i Riceys och består av 100% pinot noir från skörden 2011. Vinet har jäst på gamla fat och flyttades för en andra jäsning på flaska i augusti 2012 därefter har det legat på jästfällning fram till degorgering i mars 2017!! Vinet är rikt och komplext med tyngd och spänst i syran. Avslutningen är mycket lång. Vinet har inte någon dosage.

NV Rosé de Meunier - Laherte Frères

Familjen Lahertes egendom ligger i Chavot, Coteaux Sud d´Epernay. Idag är det den unga och passionerade Aurélien som är ansvarig för arbetet. Vinrankorna kommer i första hand och Aurélien har sedan några år lagt om till biodynamisk odling, att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Vinerna jäser och lagras i gamla bourgognefat och är mycket torra, fruktiga och komplexa. Det här är en av tre av Lahertes roséchampagner, framställd på 100% pinot meunier. Vinets färg kommer delvis från skalmaceration men också genom att 10% rött vin adderats. Basen i vinet är årgång 2015 och 50% av vinet utgörs av vin från 2014 som legat på fat. Vinet degorgerades i juli 2017 har låg 2,5 gram dosage. Resultatet är en frisk och bärig rosé med inslag av nypon, hallon och körsbär. Avslutningen är lång och uppfriskande.

Vin & Natur Grillåda (79009) 3 flaskor 855:-

Den här lådan innehåller tre flaskor rött vin från några av våra favoriter i Loire och södra Frankrike.

Beställ från Systembolaget

2013 Rouge de Causse - Le Petit Domaine de Gimios

Anne-Marie Lavaysse och hennes son Pierre gör vin på 5 hektar kring byn St Jean de Minervois tidigt 2000-tal. Rouge de Causse är gjord på dryt 10 mer eller mindre kända lokala druvsorter som växer tillsammans i jordar med mycket kalksten. Druvorna har pressas tillsammans och växer upp på ståltank, utan någon form av tillsats. Vinet präglas av hö syra och en lätt utveckling i frukten.

Detta vin är perfekt med till grillat lamm eller nöt med mycket örter som för tankarna till södra Frankrike, rosmarin och timjan!

2017 On peut pas vraiment dire que - Mas Coutelou

Jean Francois Coutelou´s familj har odlat certifierat ekologiskt sedan 1987. På 12 hektar odlar han 12 olika druvsorter i och kring byn Pumission. Detta vin är gjord med 100% Mourvedre, växt i kalkblandad lera.
Vinet är uppväxt på cement- & glasfibertank och är ett härligt fruktintensivt och fräscht uttryck av druvan mourvédre

Drick gärna med grillat griskött och grillade rödbetor.

2016 O Galarneau - Mai & Kenji Hodgson

Mai & Kenji har odlat vin nära Faye d'Anjou sedan 2010, och odlar idag chenin blanc, cabernet franc och grolleau fördelat på 4 hektar. O Galarneau är 100% Cabernet franc, mörk frukt i en lätt kropp med örtiga inslag.
Vinet passar perfekt till grillad kyckling med en fransk potatissallad med massor av persilja i.

2017 Petit Jo La Roche Buissière (74813) Beställas i kolli om 6 flaskor171:-

Vinet framställs på mestadels grenache som blandats med lite syrah från ekologiskt certifierade vinmarker i södra Rhône. Vinet är en pigg favorit som du smidigt kan beställa i beställningssortimentet.

Beställ från Systembolaget

2017 Petit Jo – La Roche Buissière

Vinet kommer från södra Rhône närmare bestämt från byn Faucon. Egendomen har varit i familjen Jolys ägo sedan början på 1970-talet. Idag är det Antoine som tillsammans med sin fru Laurence driver gården. Sedan 1980 har familjens sjutton hektar vinmark odlats ekologiskt. Vingårdarna ligger på hög höjd, upp mot 450 meter över havet och här växer grenache, syrah, cinsault, mourvèdre och lite merlot. Just det här vinet är framställt på 75 % grenache och 25 % syrah från tjugofem år gamla vinstockar. Efter att stjälkarna avlägsnats och vinet pressats har vinet jäst och lagrats i neutrala cementtankar. Den för området höga höjden i kombination med kalkrik jordmån och sydfransk sol ger ett ovanligt fruktigt och friskt rött vin.

2016 Il Rosso - Vini Conestabile della Staffa (70918) Beställs i Kolli om 6 flaskor178:-

Den här lådan innehåller sex flaskor Il Rosso. Detta röda vin är gjort på mestadels sangiovese som har en fruktig smak med fin struktur.

Beställ från Systembolaget

2016 Il Rosso - Vini Conestabile della Staffa

I utkanten av Montemelino i Umbrien producerar Danilo Marcucci vinet "Il Rosso" på handskördade sangiovese och sagrantinodruvor.
Markerna sköts ekologiskt; i källaren arbetar Danilo efter gamla principer och helt utan tillsatser.
Vinet är spontanjäst och växer upp på tank. Det här är ett riktigt livligt rödpang med rejäl frukt och struktur.

Blanc de Blancs Brut Nature Laherte Frères (78299) Beställas i kolli om 3 flaskor 391:-

Champagnen är torr och frisk med ett härligt mineraldjup – perfekt som fördrink!

Beställ från Systembolaget

NV Blanc de Blancs Brut Nature – Lahert frères

Familjen Lahertes egendom ligger i Chavot, Coteaux Sud d´Epernay. Idag är det den unga och passionerade Aurélien som är ansvarig för arbetet. Vinrankorna kommer i första hand och Aurélien har sedan några år lagt om delar av vinmarkerna till biodynamisk odling, att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Vinerna jäser och lagras i gamla bourgognefat och är mycket torra, fruktiga och komplexa. Det här är familjens blanc de blancs som framställts på chardonnay, utan någon tillsatt dosage. Ett mycket friskt och mineralrikt vin.

Vin & Natur Husvitt 1 (Privatimport) 6 flaskor1314:-

Den här lådan innehåller sex flaskor fördelat på tre olika vita viner.

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur Malmö AB / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång: Lämna fältet tomt
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet: Fri frakt
Systembolag i Stockholm (1-12 flaskor): 60 kr
Övriga Systembolag (6-12 flaskor): 200 kr


2 x 2014 Etna Bianco, Quantico

Quantico drivs av Giovanni Raiti och Pietro Di Giovanni som sedan 2009 tagit vara familjens gamla marker för att göra eget vin. Egendomen ligger i Linguaglossa, på norra Etna och består av sex hektar planterat med vin, hasselnötter och oliver. Vinrankorna är 3-80 år gamla och består huvudsakligen av nerello mascalese, nerello cappuccio, carricante, catarratto och grillo men det finns även mindre mängder minnella bianca, minnella nera, grecanico och moscato. Vinet Etna Bianco består av 70% carricante, 20% catarratto och 10% grillo. Vinet är ett spännande vin med härlig frukt och aromatik som skiner av Etnas norra sida..

2 x 2016 La Rebelle, Les Vignes des Bry

Den äldre herren Claude Buchot planterade tillsammans med sin far på 70-talet vinmarker i familjens betesmarker. De har varit odlat utan pesticider i 40 år. Vinmarkerna ligger i södra Côtes du Jura och vinet La Rebelle är gjort på Chardonnay från byn Maynal. Vinet är gjort på tank för att behålla ungdom i syran. Det är frisk, mineraliskt och smakar som vin från Jura. Väldigt enkelt att dricka mycket av.

2 x 2016 Melon, La Sœur Cadette

Valentin Montanet har tagit över ansvaret för familjens produktion. Han är runt 30 år och redan nu lång erfarenhet av vinproduktion. Vinerna under etiketten La Sœur Cadette är gjort på druvor som är köpta av likasinnade vinbönder. Druvan Melon de Bourgogne, som det här vinet är gjort av, kommer i denna svåra årgång från västra Loire och från deras egna marker med Melon de Bourgogne i Vézelay i norra Bourgogne. Vinet är fruktigt, enkelt och med en fin fräschör.

Vin & Natur Husrosé 1 (Privatimport) 6 flaskor1188:-

3 roséviner i olika stilar att släcka törsten med de varma sommardagar. De är alla goda att dricka utan mat. Serveras kalla

Hoppas ni blir nöjda!

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör:Vin & Natur Malmö AB / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång: Lämna fältet tomt
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet: Fri frakt
Systembolag i Stockholm (1-12 flaskor): 60 kr
Övriga Systembolag (6-12 flaskor): 200 kr


2 x 2017 Pet'Sec Rosé 2017, Les Capriades

Pascal Potaire är mästare på mousserande viner i denna drickvänliga stil som kallas Pétillant Naturel. Han hittar alltid balansen mellan frukt, syra & socker. Vinet kommer från Touraine i Loire och är en blandning av mest Gamay men också små delar Cabernet, Grolleau & Côt.

2 x 2017 Rosato Conestabile, Vini Conestabile della Staffa

Lite mörkare och fruktig rosé gjort på Alicante & Ciliegiolo från Danilo Marcucci i Umbrien. Druvorna är skördade och pressade direkt. Alicante har mörkt fruktkött så den ger naturligt en mörkare rosé. Vinet är uppväxt på tank och buteljerat i mars.

2 x 2017 Rosé, La Roche Buissiere

Rosévin på syrah, mourvedre, cinsault odlad i kalkblandad lera i Rhône. Druvorna är pressade direkt efter skörd och är uppväxt på tank. Lätt fin rosé som smakar mogen medelhavsfrukt.

Beställning

Beställning för privatkunder görs online på Systembolagets hemsida genom beställningssortimentet eller privatimporten. Vi har alltid några olika artiklar tillgängliga i beställningssortimentet, blandade lådor eller 6-pack med favoriter.

För privatimport går det bra att plock fritt, vi har inget minimikrav. Tänk dock på att det alltid lönar sig att köpa 6- eller 12-pack. I prislistan för privatkunder hittar du mer info om frakt. Till Hansacompagniet i Malmö levererar vi fraktfritt.

För beställning av våra färdigblandade lådor genom Privatimporten använd lathunden nedan.

 

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång:
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet, Malmö: Fri frakt
Systembolag i Stockholm 60 kr/kolli
Övriga Systembolag 200 kr/kolli