Beställning

Beställning för privatkunder görs online på Systembolagets hemsida genom beställningssortimentet eller privatimporten. Vi har alltid några olika artiklar tillgängliga i beställningssortimentet, blandade lådor eller 6-pack med favoriter.

För privatimport går det bra att plock fritt, vi har inget minimikrav. Tänk dock på att det alltid lönar sig att köpa 6- eller 12-pack. I prislistan för privatkunder hittar du mer info om frakt. Till Hansacompagniet i Malmö levererar vi fraktfritt.

För beställning av våra färdigblandade lådor genom Privatimporten använd lathunden nedan.

 

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång:
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet, Malmö: Fri frakt
Systembolag i Stockholm 60 kr/kolli
Övriga Systembolag 200 kr/kolli

Prislista Privatkund

Vini Rabasco

Den 3 augusti släpper vi två viner från Danilo Marcucci med tillfälliga sortimentet på systembolaget: 

600 flaskor av Canelli Rosso 2017 Nr. 9510801 155:-

600 flaskor av Damigiana Rosso 2015 Nr. 9528401 255:-

 

Laherte Frères 

Den 17 Augusti släpper vi 360 flaskor av Les Vigne d’Autrefois 2013.

Mer information kommer.

Vin & Natur 23 (75832) 6 flaskor1398:-

Den här lådan innehåller sex olika viner. Lådan är komponerad för att passa årstiden och är perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra viner!


Méthode Traditionelle

Mousserande vin från södra Jura i Frankrike. Claude Buchot odlar ekologisk i byn Maynal sedan 70-talet. Detta vinet är gjort på chardonnay enligt en metod där man tillsätter söt must till torrt vin för att jäsningen ska fortsätta på flaskan. Basvinet är från 2015 och musten från skörden året efter. Degorgering är gjord i mars 2018. Servera den kall i vinglas utan för stor kupa.

La Femme Soleil 2017

Från kullarna runt Latour de France i franska delen av Katalonien kommer detta vita vin gjort på macabeu som fått jäsa på tank. Cyril & Alice gör sin första årgång vin tillsammans under namnet Hors Champ. Vin med smak av frukt från varmt klimat men med läskande syra. Drick vid ca 10°.

Moulin à Vent 'La Petite Oseille' 2014

I byn Vauxrenard hittar man Michel Guignier. Förutom i hans hemby har han också vinmarker i närliggande byarna Fleurie & Moulin à Vent. Michel odlar mest druvor på sin farm men är självförsörjande på det mesta i matväg. Han gör vin på gamay med fräschör & längd. Öppna och drick samma dag vid ca 16°

Petite Jeanne 2017

Vinet kommer från södra Rhône närmare bestämt från byn Faucon. Egendomen har varit i familjen Jolys ägo sedan början på 1970-talet. Idag är det Antoine som tillsammans med sin fru Laurence driver gården. Sedan 1980 har familjens sjutton hektar vinmark odlats ekologiskt. Vingårdarna ligger på hög höjd, upp mot 450 meter över havet och här växer grenache, syrah, cinsault, mourvèdre och lite merlot. Just det här vinet är framställt av grenache och lite syrah från tjugofem år gamla vinstockar. Efter att stjälkarna avlägsnats och en kort maceration, pressas druvorna och jäser och lagras i neutrala cementtankar. Den för området höga höjden i kombination med kalkrik jordmån och sydfransk sol ger ett härligt fruktigt och friskt rött vin.

La Chaussée Rouge 2017

Marc Houtin, Julien Bresteau och Gérald Peau tar idag hand om fjorton hektar. La Grange aux Belles ligger i Anjou, strax söder om Angers, Loire. I vingårdarna växer flera vanliga druvsorter. Grolleau, gamay, pineau d´aunis, sauvignon blanc m.fl. Detta vin är gjort på cabernet franc & grolleau som växer i schist; en stenig jord som ger den mineraliska känslan i vinet. Vinet har fått en kort uppväxt på tank. Drick gärna svalt vid ca 16°.

Rosso de Gaetano 2016

Clémentine och Gian-Marco odlar på 14 hektar. Jorden är full av vulkanisk sten och aska och rik på järn och mineraler. Vulkanutbrotten som skapade området kastade omkring en stor blandning av material, vilket har skapat ett extremt lapptäcke av terroir. Här hittar man allt från basalt av olika typer till kalk och lera. Varje vingård har en helt egen jordmån, skapad av vulkanernas utbrott. Vinet är gjort på Sangiovese blandat med syrah & merlot och är uppväxt 6 månader på tank. Det är det kraftigaste vinet i lådan med massor av frukt utan att bli tungt.

Vin & Natur 22 (70263) 6 flaskor 1284:-

Den här lådan innehåller sex olika viner. Lådan är komponerad för att passa årstiden och är perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra viner!

Beställ från Systembolaget

2016 Il Bianco - Conestabile della Staffa

Det här vita vinet kommer från byn Montemelino som ligger nära sjön Trasimeno vid staden Perugia i Umbrien. Gården har anor tillbaks till 1800-talet men den
första årgången som släppts i Danilo Marcuccis regi är 2015. Tidigare var det Danilos frus familj som ägde egendomen och då såldes druvorna till ett kooperativ. Idag är markerna ekologiskt certifierade och det här är Danilos andra årgång. Vinet är framställt på 50% trebbiano 50% malvasia som spontanjäst utan temperaturkontroll i glasfibertankar. Det är ett krämigt & fruktigt vitt vin som läskar  med lagom syra.

2016 Fragile - La Grange aux Belles

Med visionen att driva ett hållbart jordbruk med respekt för miljön grundade Marc
Houtin 2004 La Grange aux Belles. Idag har han och kollegorna Julien Bresteau och  Gérald Peau hand om totalt fjorton hektar vinmark i Anjou, Loire. I vingårdarna växer flera lokala blå druvsorter, sauvignon blanc och Chenin blanc. Detta vin är framställt på Chenin blanc som är planterad i schist; en stenig jord som ger den mineraliska känslan i vinet. Vinet har legat ett knappt år på gamla fat och har druvtypiska dofter, en frisk syra och smaker av stenfrukter och kvitten.

2016 Roue Libre - La Grain de Sénevé

Hervé Ravera gör vin i byn Marchampt i södra Beaujolais. Han har haft sin gård i
snart 10 år och odlar gamay på högre höjder än vanligt för området. Stilen av vinet är parfymerat, fruktigt. Som de flesta vinerna från detta området är vinet lätt och tillfredställande med stor drickbarhet. Vinet innehåller Gamay som skördas och läggs i cementtank för maceration. När musten smakar som bäst enligt vinmakaren pressar han druvorna och för över det på glasfibertank för att avsluta jäsning och lagras tills det är dags att buteljera utan filtrering, klarning eller nån form av tillsats. Vinet är öppet och tillgängligt nu men utvecklas fint med några år på nacken.
Öppnad flaska bör drickas samma dag.

2016 Zig Zag - Les Deux Terres

De två vännerna Vincent Fargier och Manu Cunin gör vin på sammanlagt tretton
hektar i Villeneuve de Berg i mitten av Ardèche. Här jobbar man på marker som man delvis äger och delvis hyr. Manu och Vincent träffades 1997, medan de jobbade på andra egendomar. De blev vänner och pratade genom åren om att driva något tillsammans, men det var inte förrän 2009 som möjligheten kom, då Vincents far, som var vinodlare och alltid hade sålt druvorna till ett kooperativ, skulle gå i pension.  Vincent fick ta över en del av vinmarken efter honom. Dessa bestod av kalksten och lera. Samtidigt hade Manu hittat en mark att hyra som till stor del bestod av basalt några kilometer bort, i Lussas. Vännerna tyckte att det vore intressant att se hur exempelvis druvan Grenache skulle uttrycka sig på dom olika markerna. Hela idén ”Deux Terres” (två jordar) föddes där och då.
Zig Zag är till största delen Syrah blandat med Grenache.

2016 Rosso Cancelli - Rabasco

Från vinmarker som ligger mellan havet Adriatisk och Apenninerna i Abruzzo odlar
Lola Rabasco mest Montepulciano &  Trebbiano. Området är varmt men hennes vinmarker drar nytta av svala sommarvindar uppe på berget. Druvorna till detta vinet kommer från vinmarken Cancelli. De får en kort maceration på 6 dagar innan de pressas och förs över till ståltank. Vinet vilar på tanken till det buteljeras tidigt på våren efter skörd. Vinet är i en lätt stil om man jämför med annan Montepulciano från Abruzzo. Vinet bjuder på frisk frukt, bland annat körsbär. 

2016 La Traviesa Tinto - Barranco Oscuro

Det här vinet kommer från Manuel Valenzueal, en av Spaniens verkliga naturvinspionjärer. Manuel skapade Barranco Oscuro 1980 i Alpujarraregionen strax söder om Granada och Sierra Nevada. Radikal som han var valde Manuel att etablera sig på en vingård en exceptionell terroir på mycket hög höjd. Vingårdarna ligger 1300 meter över havet och hör till en av Europas högsta. Den höga höjden ger druvorna utmärkt fräschör trots det annars varma klimatet. Idag är det Manuel tillsammans med sin son Lorenzo som skapar autentiska viner utan tillsatser. Det här röda vinet är gjort av garnacha & tempranillo som lagrats åtta månader på gamla 500 liters ekfat. Vinet är lätt att ta till sig, härlig frukt och fin fräschör.

Vin & Natur Grillåda (79009) 3 flaskor 855:-

I denna låda får ni 3 flaskor rött vin som är perfekta till sommarens grillning.

Vinerna får gärna serveras runt 16 – 18 grader, var försiktigt så det inte serveras för varmt.

Beställ från Systembolaget

Rouge de Causse 2013 - Le Petit Domaine de Gimios

Anne-Marie Lavaysse och hennes son Pierre gör vin på 5 hektar kring byn St Jean de Minervois tidigt 2000-tal. Rouge de Causse är gjord på dryt 10 mer eller mindre kända lokala druvsorter som växer tillsammans i jordar med mycket kalksten. Druvorna har pressas tillsammans och växer upp på ståltank, utan någon form av tillsats. Vinet präglas av hö syra och en lätt utveckling i frukten.

Detta vin är perfekt med till grillat lamm eller nöt med mycket örter som för tankarna till södra Frankrike, rosmarin och timjan!

On peut pas vraiment dire que 2017 - Mas Coutelou

Jean Francois Coutelou´s familj har odlat certifierat ekologiskt sedan 1987. På 12 hektar odlar han 12 olika druvsorter i och kring byn Pumission. Detta vin är gjord med 100% Mourvedre, växt i kalkblandad lera.
Vinet är uppväxt på cement- & glasfibertank och är ett härligt fruktintensivt och fräscht uttryck av druvan mourvédre

Drick gärna med grillat griskött och grillade rödbetor.

O Galarneau 2016 - Mai & Kenji Hodgson

Mai & Kenji har odlat vin nära Faye d'Anjou sedan 2010, och odlar idag chenin blanc, cabernet franc och grolleau fördelat på 4 hektar. O Galarneau är 100% Cabernet franc, mörk frukt i en lätt kropp med örtiga inslag.
Vinet passar perfekt till grillad kyckling med en fransk potatissallad med massor av persilja i.

Vin & Natur Champagne #5 (73632) 3 flaskor1362:-

I denna låda får ni 3 flaskor champagne i olika stilar.

Servera gärna champagne i vinglas och inte i de smala champagneglas för en bättre vinupplevelse.

ca 10° grader är en bra serveringstemperatur för dessa champagner.

Hoppas ni gillar dem!

Beställ från Systembolaget

Polisy Brut Nature Réserve, Champagne André Beaufort

Familjen Beaufort har gjort vin i Champagne i flera generationer. Allt började med André Beaufort 1933. I slutet av sextiotalet bestämde sig André och hans son Jacques för att helt sluta med syntetiska besprutningsmedel, då Jacques fått problem med allergier efter arbetet i vingårdarna. De blev en av de första vinproducenter att certifieras för ekologisk odling i Champagne 1971. Idag har Jacques lämnat över huvudansvaret för domänen till tre av sina söner. Man odlar pinot noir och chardonnay på 1,6 hektar i Ambonnay och 5,5 hektar i Polisy.
Denna champagne är gjord på 80% Pinot Noir & 20% chardonnay skördat i Polisy från årgång 2015.
Degorgerad mars 2018. Brut Nature

Les Semblables, Clandestin

Benoit gör vin i byn Buxières-sur-Arce i den södra delen av det stora området Champagne. Han har tillsammans med Bertrand Gautherot från Vouette & Sorbée startat detta projekt där de köper ekologiska druvor från byarna i området runt deras källare. Les Semblables är Pinot Noir från vinmarker med nordlig exponering och kalkhaltiga jordar. Vinet har legat på fat innan buteljering för andra jäsningen. Druvorna kommer från år 2015 som är första året för detta projekt.
Degorgerad september 2017. Brut Nature

Tradition Premier Cru, Thomas Perseval

Thomas har 2,5 hektar i byn Chamery i le petit montagne de Reims. Han odlar de tre vanligaste druvorna i Champagne, Pinot Noir, Pinot Meunier & Chardonnay, som också är blandningen i vinet. Han har odlat dessa marker sedan 2007 och är ekologisk certifierad. Druvorna till Tradition är från 2012 och det är Thomas första egna champagne då han tidigare sålt sina druvor till ett större champagnehus. Vinet har legat på emaljerad tank och gamla fat innan buteljering.
Degorgerad oktober 2015. Extra brut

2016 Il Rosso - Vini Conestabile della Staffa (70918) Beställs i Kolli om 6 flaskor178:-

Den här lådan innehåller sex flaskor Il Rosso. Detta röda vin är gjort på mestadels sangiovese som har en fruktig smak i en fruktig smak med fin struktur.

Beställ från Systembolaget

2016 Il Rosso

I utkanten av Montemelino i Umbrien producerar Danilo Marcucci vinet "Il Rosso" på handskördade sangiovese och sagrantinodruvor.
Markerna sköts ekologiskt; i källaren arbetar Danilo efter gamla principer och helt utan tillsatser.
Vinet är spontanjäst och växer upp på tank. Det här är ett riktigt livligt rödpang med rejäl frukt och struktur.

Blanc de Blancs Brut Nature Laherte Frères (78299) Beställas i kolli om 3 flaskor 391:-

Champagnen är torr och frisk med ett härligt mineraldjup – perfekt som fördrink!

Beställ från Systembolaget

NV Blanc de Blancs Brut Nature – Lahert frères

Familjen Lahertes egendom ligger i Chavot, Coteaux Sud d´Epernay. Idag är det den unga och passionerade Aurélien som är ansvarig för arbetet. Vinrankorna kommer i första hand och Aurélien har sedan några år lagt om delar av vinmarkerna till biodynamisk odling, att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Vinerna jäser och lagras i gamla bourgognefat och är mycket torra, fruktiga och komplexa. Det här är familjens blanc de blancs som framställts på chardonnay, utan någon tillsatt dosage. Ett mycket friskt och mineralrikt vin.

2016 Petit Jo La Roche Buissière (74813) Beställas i kolli om 6 flaskor171:-

Vinet framställs på mestadels grenache som blandats med lite syrah från ekologiskt certifierade vinmarker i södra Rhône. Vinet är en pigg favorit som du smidigt kan beställa i beställningssortimentet.

Beställ från Systembolaget

2016 Petit Jo – La Roche Buissière

Vinet kommer från södra Rhône närmare bestämt från byn Faucon. Egendomen har varit i familjen Jolys ägo sedan början på 1970-talet. Idag är det Antoine som tillsammans med sin fru Laurence driver gården. Sedan 1980 har familjens sjutton hektar vinmark odlats ekologiskt. Vingårdarna ligger på hög höjd, upp mot 450 meter över havet och här växer grenache, syrah, cinsault, mourvèdre och lite merlot. Just det här vinet är framställt på 75 % grenache och 25 % syrah från tjugofem år gamla vinstockar. Efter att stjälkarna avlägsnats och vinet pressats har vinet jäst och lagrats i neutrala cementtankar. Den för området höga höjden i kombination med kalkrik jordmån och sydfransk sol ger ett ovanligt fruktigt och friskt rött vin.

Vin & Natur Husvitt 1 (Privatimport) 6 flaskor1314:-

Här kommer det 6 flaskor av tre olika vita viner som passar sommaren och dess råvaror. 

Servera dem vid ca 8°

Hoppas ni blir nöjda!

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur Malmö AB / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång: Lämna fältet tomt
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet: Fri frakt
Systembolag i Stockholm (1-12 flaskor): 60 kr
Övriga Systembolag (6-12 flaskor): 200 kr


2 x 2014 Etna Bianco, Quantico

Quantico drivs av Giovanni Raiti och Pietro Di Giovanni som sedan 2009 tagit vara familjens gamla marker för att göra eget vin. Egendomen ligger i Linguaglossa, på norra Etna och består av sex hektar planterat med vin, hasselnötter och oliver. Vinrankorna är 3-80 år gamla och består huvudsakligen av nerello mascalese, nerello cappuccio, carricante, catarratto och grillo men det finns även mindre mängder minnella bianca, minnella nera, grecanico och moscato. Vinet Etna Bianco består av 70% carricante, 20% catarratto och 10% grillo. Vinet är ett spännande vin med härlig frukt och aromatik som skiner av Etnas norra sida..

2 x 2016 La Rebelle, Les Vignes des Bry

Den äldre herren Claude Buchot planterade tillsammans med sin far på 70-talet vinmarker i familjens betesmarker. De har varit odlat utan pesticider i 40 år. Vinmarkerna ligger i södra Côtes du Jura och vinet La Rebelle är gjort på Chardonnay från byn Maynal. Vinet är gjort på tank för att behålla ungdom i syran. Det är frisk, mineraliskt och smakar som vin från Jura. Väldigt enkelt att dricka mycket av.

2 x 2016 Melon, La Sœur Cadette

Valentin Montanet har tagit över ansvaret för familjens produktion. Han är runt 30 år och redan nu lång erfarenhet av vinproduktion. Vinerna under etiketten La Sœur Cadette är gjort på druvor som är köpta av likasinnade vinbönder. Druvan Melon de Bourgogne, som det här vinet är gjort av, kommer i denna svåra årgång från västra Loire och från deras egna marker med Melon de Bourgogne i Vézelay i norra Bourgogne. Vinet är fruktigt, enkelt och med en fin fräschör.

Vin & Natur Husrosé 1 (Privatimport) 6 flaskor1188:-

3 roséviner i olika stilar att släcka törsten med de varma sommardagar. De är alla goda att dricka utan mat. Serveras kalla

Hoppas ni blir nöjda!

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör:Vin & Natur Malmö AB / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång: Lämna fältet tomt
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet: Fri frakt
Systembolag i Stockholm (1-12 flaskor): 60 kr
Övriga Systembolag (6-12 flaskor): 200 kr


2 x 2017 Pet'Sec Rosé 2017, Les Capriades

Pascal Potaire är mästare på mousserande viner i denna drickvänliga stil som kallas Pétillant Naturel. Han hittar alltid balansen mellan frukt, syra & socker. Vinet kommer från Touraine i Loire och är en blandning av mest Gamay men också små delar Cabernet, Grolleau & Côt.

2 x 2017 Rosato Conestabile, Vini Conestabile della Staffa

Lite mörkare och fruktig rosé gjort på Alicante & Ciliegiolo från Danilo Marcucci i Umbrien. Druvorna är skördade och pressade direkt. Alicante har mörkt fruktkött så den ger naturligt en mörkare rosé. Vinet är uppväxt på tank och buteljerat i mars.

2 x 2017 Rosé, La Roche Buissiere

Rosévin på syrah, mourvedre, cinsault odlad i kalkblandad lera i Rhône. Druvorna är pressade direkt efter skörd och är uppväxt på tank. Lätt fin rosé som smakar mogen medelhavsfrukt.

Vin & Natur 21 (74677) 6 flaskor Tillfälligt slut! 1218:-

Den här lådan innehåller sex olika viner. Lådan är komponerad för att passa årstiden och är perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra viner!

Beställ från Systembolaget

2016 Côtes du Jura Au Château Chardonnay - Claude Buchot

Claude Buchot är inte någon rookie, redan 1974 beslutade han och hans far sig för att plantera vinrankor i familjens vinmarker i Maynal, södra Jura. Hans far var inte road av vinodling och marken fungerade istället som betesmark till kor. Idag finns det inga kor, istället tar Claude hjälp av en häst när det är dags att plöja. Sedan starten är marken fri från kemikalier och odlingen ekologiskt certifierad. Det här är ett vitt vin gjort på chardonnay. Det har vuxit upp på gamla fat som fyllts på under lagringen, denna metod kallas i Jura ”ouillé”. Vinet är med andra ord gjort i en icke-oxidativ frisk stil och liknar närmast ett vin från närliggande Bourgogne med härlig frukt, mineralitet och läskande syra.

2016 La Traviesa Blanco - Barranco Oscuro

Det här vinet kommer från en av Spaniens verkliga naturvinspionjärer ManuelValenzuela i Granada. Manuel skapade Barranco Oscuro 1980 i Alpujarrasregionenstrax söder om Granada och Sierra Nevada. Radikal som han var valde Manuel attetablera sig i en exceptionell terroir på mycket hög höjd. Vingårdarna ligger 1300meter över havet och hör till Europas högsta. Den höga höjden ger druvorna utmärktfräschör trots det annars heta klimatet. Idag är det Manuel tillsammans med sin sonLorenzo som är de drivande krafterna. Far och son fortsätter att skapa autentiskaviner utan tillsatser. Det här vita vinet på framställt på den lokala druvan vigiriega som jäst och lagrats åtta månader på gamla 500 liters ekfat. Vinet är lätt att ta till sig, det har låg alkohol, härlig frukt och fin fräschör.

2016 Il va, ça va - Je vais, je sais - Anders Frederik Steen

Anders Frederik Steen producerar sedan 2013 vin i Frankrike med druvor från familjen Oustric (Le Mazel) i Ardéche och familjen Bannwarth (Alsace)! Tidigare jobbade han många år som kock för att senare sadla om till sommelier. I Köpenhamn var Anders med och startade Relæ och Manfreds sedan blev han ansvarig för deras vinprogram och import. 2013 lämnade han restaurang och vinimportscenen och började göra vin med sin favoritvinproducent - Jean-Marc Brignot. Tillsammans gjorde de två årgångar men nu driver Anders projektet ensam och har precis flyttat ner till Frankrike för att lägga mer fokus på vinet. Il va, ça va - Je vais, je sais är ett mycket lätt rött vin, mer eller mindre ett rosévin framställt på 100% carignan. Vinet innehåller lite kolsyra. Ett attribut som vi tycker är positivt då det gör vinet extra läskande. Öppnad flaska dricks samma dag!

2016 Cante Renard Rouge - Philippe Pibarot

Philippe Pibarot gör vin i utkanten av byn Mus, cirka en halvtimmes bilfärd nordost om Montpellier i sydvästra Frankrike. 2001 gjorde Pibarot sin första årgång och han äger idag nio hektar vinmark. Här odlas druvsorter såsom carignan, morrastel, syrah, counoise, vermentino, clairette, bourboulenc, macabeu och cinsault, som är fördelade över två olika vingårdslägen. Den ena marken är med nyplanterade yngre stockar och därifrån hämtas druvorna till detta vinet som också görs i rött och rosé. Den andra marken ligger ute i det vilda, insprängd mellan garrique och uråldriga stenmurar, och ger vinet Clos Domitia. Cante renard rouge består av druvorna carignan, morastel och counoise som skördats förhållandevis tidigt för att ge fräschör. Vinet växer sedan upp på tank och är buteljerat på våren året efter skörd. Vinet går direkt på frukten med inslag av körsbär och svarta vinbär. Smaken är fyllig utan att för den delen bli för tung.

2016 7, Rue de la Pompe - Mas Coutelou

Det här röda vinet från kommer från Puimission sydväst om Montpellier i Languedoc.Egendomen drivs av Jean-Francois Coutelou och består av 13 hektar vinmarkerplanterade med flera för området typiska druvor. Det växer bland annat syrah,cinsault, grenache och carignan. Arbetet i vinmarken sköts med stor respekt förjorden och sedan 1987 är gården ekologiskt certifierad. I källaren undviker Jean-Francois att påverka vinet, de flesta viner och årgångar ser aldrig skymten av någontillsats. Vinet är framställt på 40% syrah, 40% merlot och 20% grenache och är ett lite enklare vin som bjuder på omedelbar frukt och parfym. Vinet innehåller lite kolsyra vilket gör det lite extra läskande. Öppnad flaska dricks samma dag!

2016 Il Rosso - Vini Conestabile della Staffa

Det här röda vinet kommer från byn Montemelino i närheteten av sjön Trasimeno, inte långt från staden Perugia i Umbrien. Gården har anor tillbaks till 1800-talet men den första årgången som släppts i Danilo Marcuccis regi är 2015. Tidigare var det Danilos frus familj som ägde egendomen och då såldes druvorna till ett kooperativ. Idag är markerna ekologiskt certifierade och det här är Danilos andra årgång. Vinet är framställt på 40% sangiovese, 40% sagrantino och 20% canaiolo som spontanjäst helt utan temperaturkontroll i glasfibertankar. Det här är ett riktigt livligt rödpang med rejäl frukt och struktur. Drick det nu eller spara det några år.

Beställning

Beställning för privatkunder görs online på Systembolagets hemsida genom beställningssortimentet eller privatimporten. Vi har alltid några olika artiklar tillgängliga i beställningssortimentet, blandade lådor eller 6-pack med favoriter.

För privatimport går det bra att plock fritt, vi har inget minimikrav. Tänk dock på att det alltid lönar sig att köpa 6- eller 12-pack. I prislistan för privatkunder hittar du mer info om frakt. Till Hansacompagniet i Malmö levererar vi fraktfritt.

För beställning av våra färdigblandade lådor genom Privatimporten använd lathunden nedan.

 

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång:
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet, Malmö: Fri frakt
Systembolag i Stockholm 60 kr/kolli
Övriga Systembolag 200 kr/kolli