Beställning

Beställning för privatkunder görs online på Systembolagets hemsida genom beställningssortimentet eller privatimporten. Vi har alltid några olika artiklar tillgängliga i beställningssortimentet, blandade lådor eller 6-pack med favoriter.

För privatimport går det bra att plock fritt, vi har inget minimikrav. Tänk dock på att det alltid lönar sig att köpa 6- eller 12-pack. I prislistan för privatkunder hittar du mer info om frakt. Till Hansacompagniet i Malmö levererar vi fraktfritt.

Prislista Privatkund

Lamoresca 20/4

Nerocapitano 2016 Nr. 99508 189:- 

AZIENDA AGRICOLA SERRAGGHIA

Tillfälligt sortiment av fåtal flaskor på Systembolaget  8 Juni. Mer information kommer! 

 

Vin & Natur 22 (70263) 6 flaskor 1284:-

Den här lådan innehåller sex olika viner. Lådan är komponerad för att passa årstiden och är perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra viner!

Beställ från Systembolaget

2016 Il Bianco - Conestabile della Staffa

Det här vita vinet kommer från byn Montemelino som ligger nära sjön Trasimeno vid staden Perugia i Umbrien. Gården har anor tillbaks till 1800-talet men den
första årgången som släppts i Danilo Marcuccis regi är 2015. Tidigare var det Danilos frus familj som ägde egendomen och då såldes druvorna till ett kooperativ. Idag är markerna ekologiskt certifierade och det här är Danilos andra årgång. Vinet är framställt på 50% trebbiano 50% malvasia som spontanjäst utan temperaturkontroll i glasfibertankar. Det är ett krämigt & fruktigt vitt vin som läskar  med lagom syra.

2016 Fragile - La Grange aux Belles

Med visionen att driva ett hållbart jordbruk med respekt för miljön grundade Marc
Houtin 2004 La Grange aux Belles. Idag har han och kollegorna Julien Bresteau och  Gérald Peau hand om totalt fjorton hektar vinmark i Anjou, Loire. I vingårdarna växer flera lokala blå druvsorter, sauvignon blanc och Chenin blanc. Detta vin är framställt på Chenin blanc som är planterad i schist; en stenig jord som ger den mineraliska känslan i vinet. Vinet har legat ett knappt år på gamla fat och har druvtypiska dofter, en frisk syra och smaker av stenfrukter och kvitten.

2016 Roue Libre - La Grain de Sénevé

Hervé Ravera gör vin i byn Marchampt i södra Beaujolais. Han har haft sin gård i
snart 10 år och odlar gamay på högre höjder än vanligt för området. Stilen av vinet är parfymerat, fruktigt. Som de flesta vinerna från detta området är vinet lätt och tillfredställande med stor drickbarhet. Vinet innehåller Gamay som skördas och läggs i cementtank för maceration. När musten smakar som bäst enligt vinmakaren pressar han druvorna och för över det på glasfibertank för att avsluta jäsning och lagras tills det är dags att buteljera utan filtrering, klarning eller nån form av tillsats. Vinet är öppet och tillgängligt nu men utvecklas fint med några år på nacken.
Öppnad flaska bör drickas samma dag.

2016 Zig Zag - Les Deux Terres

De två vännerna Vincent Fargier och Manu Cunin gör vin på sammanlagt tretton
hektar i Villeneuve de Berg i mitten av Ardèche. Här jobbar man på marker som man delvis äger och delvis hyr. Manu och Vincent träffades 1997, medan de jobbade på andra egendomar. De blev vänner och pratade genom åren om att driva något tillsammans, men det var inte förrän 2009 som möjligheten kom, då Vincents far, som var vinodlare och alltid hade sålt druvorna till ett kooperativ, skulle gå i pension.  Vincent fick ta över en del av vinmarken efter honom. Dessa bestod av kalksten och lera. Samtidigt hade Manu hittat en mark att hyra som till stor del bestod av basalt några kilometer bort, i Lussas. Vännerna tyckte att det vore intressant att se hur exempelvis druvan Grenache skulle uttrycka sig på dom olika markerna. Hela idén ”Deux Terres” (två jordar) föddes där och då.
Zig Zag är till största delen Syrah blandat med Grenache.

2016 Rosso Cancelli - Rabasco

Från vinmarker som ligger mellan havet Adriatisk och Apenninerna i Abruzzo odlar
Lola Rabasco mest Montepulciano &  Trebbiano. Området är varmt men hennes vinmarker drar nytta av svala sommarvindar uppe på berget. Druvorna till detta vinet kommer från vinmarken Cancelli. De får en kort maceration på 6 dagar innan de pressas och förs över till ståltank. Vinet vilar på tanken till det buteljeras tidigt på våren efter skörd. Vinet är i en lätt stil om man jämför med annan Montepulciano från Abruzzo. Vinet bjuder på frisk frukt, bland annat körsbär. 

2016 La Traviesa Tinto - Barranco Oscuro

Det här vinet kommer från Manuel Valenzueal, en av Spaniens verkliga naturvinspionjärer. Manuel skapade Barranco Oscuro 1980 i Alpujarraregionen strax söder om Granada och Sierra Nevada. Radikal som han var valde Manuel att etablera sig på en vingård en exceptionell terroir på mycket hög höjd. Vingårdarna ligger 1300 meter över havet och hör till en av Europas högsta. Den höga höjden ger druvorna utmärkt fräschör trots det annars varma klimatet. Idag är det Manuel tillsammans med sin son Lorenzo som skapar autentiska viner utan tillsatser. Det här röda vinet är gjort av garnacha & tempranillo som lagrats åtta månader på gamla 500 liters ekfat. Vinet är lätt att ta till sig, härlig frukt och fin fräschör.

Vin & Natur 21 (74677) 6 flaskor1218:-

Den här lådan innehåller sex olika viner. Lådan är komponerad för att passa årstiden och är perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra viner!

Beställ från Systembolaget

2016 Côtes du Jura Au Château Chardonnay - Claude Buchot

Claude Buchot är inte någon rookie, redan 1974 beslutade han och hans far sig för att plantera vinrankor i familjens vinmarker i Maynal, södra Jura. Hans far var inte road av vinodling och marken fungerade istället som betesmark till kor. Idag finns det inga kor, istället tar Claude hjälp av en häst när det är dags att plöja. Sedan starten är marken fri från kemikalier och odlingen ekologiskt certifierad. Det här är ett vitt vin gjort på chardonnay. Det har vuxit upp på gamla fat som fyllts på under lagringen, denna metod kallas i Jura ”ouillé”. Vinet är med andra ord gjort i en icke-oxidativ frisk stil och liknar närmast ett vin från närliggande Bourgogne med härlig frukt, mineralitet och läskande syra.

2016 La Traviesa Blanco - Barranco Oscuro

Det här vinet kommer från en av Spaniens verkliga naturvinspionjärer ManuelValenzuela i Granada. Manuel skapade Barranco Oscuro 1980 i Alpujarrasregionenstrax söder om Granada och Sierra Nevada. Radikal som han var valde Manuel attetablera sig i en exceptionell terroir på mycket hög höjd. Vingårdarna ligger 1300meter över havet och hör till Europas högsta. Den höga höjden ger druvorna utmärktfräschör trots det annars heta klimatet. Idag är det Manuel tillsammans med sin sonLorenzo som är de drivande krafterna. Far och son fortsätter att skapa autentiskaviner utan tillsatser. Det här vita vinet på framställt på den lokala druvan vigiriega som jäst och lagrats åtta månader på gamla 500 liters ekfat. Vinet är lätt att ta till sig, det har låg alkohol, härlig frukt och fin fräschör.

2016 Il va, ça va - Je vais, je sais - Anders Frederik Steen

Anders Frederik Steen producerar sedan 2013 vin i Frankrike med druvor från familjen Oustric (Le Mazel) i Ardéche och familjen Bannwarth (Alsace)! Tidigare jobbade han många år som kock för att senare sadla om till sommelier. I Köpenhamn var Anders med och startade Relæ och Manfreds sedan blev han ansvarig för deras vinprogram och import. 2013 lämnade han restaurang och vinimportscenen och började göra vin med sin favoritvinproducent - Jean-Marc Brignot. Tillsammans gjorde de två årgångar men nu driver Anders projektet ensam och har precis flyttat ner till Frankrike för att lägga mer fokus på vinet. Il va, ça va - Je vais, je sais är ett mycket lätt rött vin, mer eller mindre ett rosévin framställt på 100% carignan. Vinet innehåller lite kolsyra. Ett attribut som vi tycker är positivt då det gör vinet extra läskande. Öppnad flaska dricks samma dag!

2016 Cante Renard Rouge - Philippe Pibarot

Philippe Pibarot gör vin i utkanten av byn Mus, cirka en halvtimmes bilfärd nordost om Montpellier i sydvästra Frankrike. 2001 gjorde Pibarot sin första årgång och han äger idag nio hektar vinmark. Här odlas druvsorter såsom carignan, morrastel, syrah, counoise, vermentino, clairette, bourboulenc, macabeu och cinsault, som är fördelade över två olika vingårdslägen. Den ena marken är med nyplanterade yngre stockar och därifrån hämtas druvorna till detta vinet som också görs i rött och rosé. Den andra marken ligger ute i det vilda, insprängd mellan garrique och uråldriga stenmurar, och ger vinet Clos Domitia. Cante renard rouge består av druvorna carignan, morastel och counoise som skördats förhållandevis tidigt för att ge fräschör. Vinet växer sedan upp på tank och är buteljerat på våren året efter skörd. Vinet går direkt på frukten med inslag av körsbär och svarta vinbär. Smaken är fyllig utan att för den delen bli för tung.

2016 7, Rue de la Pompe - Mas Coutelou

Det här röda vinet från kommer från Puimission sydväst om Montpellier i Languedoc.Egendomen drivs av Jean-Francois Coutelou och består av 13 hektar vinmarkerplanterade med flera för området typiska druvor. Det växer bland annat syrah,cinsault, grenache och carignan. Arbetet i vinmarken sköts med stor respekt förjorden och sedan 1987 är gården ekologiskt certifierad. I källaren undviker Jean-Francois att påverka vinet, de flesta viner och årgångar ser aldrig skymten av någontillsats. Vinet är framställt på 40% syrah, 40% merlot och 20% grenache och är ett lite enklare vin som bjuder på omedelbar frukt och parfym. Vinet innehåller lite kolsyra vilket gör det lite extra läskande. Öppnad flaska dricks samma dag!

2016 Il Rosso - Vini Conestabile della Staffa

Det här röda vinet kommer från byn Montemelino i närheteten av sjön Trasimeno, inte långt från staden Perugia i Umbrien. Gården har anor tillbaks till 1800-talet men den första årgången som släppts i Danilo Marcuccis regi är 2015. Tidigare var det Danilos frus familj som ägde egendomen och då såldes druvorna till ett kooperativ. Idag är markerna ekologiskt certifierade och det här är Danilos andra årgång. Vinet är framställt på 40% sangiovese, 40% sagrantino och 20% canaiolo som spontanjäst helt utan temperaturkontroll i glasfibertankar. Det här är ett riktigt livligt rödpang med rejäl frukt och struktur. Drick det nu eller spara det några år.

2016 Il Rosso - Vini Conestabile della Staffa (70918) Beställs i Kolli om 6 flaskor178:-

Den här lådan innehåller sex flaskor Il Rosso. Detta röda vin är gjort på mestadels sangiovese som har en fruktig smak i en fruktig smak med fin struktur.

Beställ från Systembolaget

2016 Il Rosso

I utkanten av Montemelino i Umbrien producerar Danilo Marcucci vinet "Il Rosso" på handskördade sangiovese och sagrantinodruvor.
Markerna sköts ekologiskt; i källaren arbetar Danilo efter gamla principer och helt utan tillsatser.
Vinet är spontanjäst och växer upp på tank. Det här är ett riktigt livligt rödpang med rejäl frukt och struktur.

Blanc de Blancs Brut Nature Laherte Frères (78299) Beställas i kolli om 3 flaskor SLUTSÅLD! 391:-

Champagnen är torr och frisk med ett härligt mineraldjup – perfekt som fördrink!

Beställ från Systembolaget

NV Blanc de Blancs Brut Nature – Lahert frères

Familjen Lahertes egendom ligger i Chavot, Coteaux Sud d´Epernay. Idag är det den unga och passionerade Aurélien som är ansvarig för arbetet. Vinrankorna kommer i första hand och Aurélien har sedan några år lagt om delar av vinmarkerna till biodynamisk odling, att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Vinerna jäser och lagras i gamla bourgognefat och är mycket torra, fruktiga och komplexa. Det här är familjens blanc de blancs som framställts på chardonnay, utan någon tillsatt dosage. Ett mycket friskt och mineralrikt vin.

2016 Petit Jo La Roche Buissière (74813) Beställas i kolli om 6 flaskor TILLFÄLLIGT SLUT! 171:-

Vinet framställs på mestadels grenache som blandats med lite syrah från ekologiskt certifierade vinmarker i södra Rhône. Vinet är en pigg favorit som du smidigt kan beställa i beställningssortimentet.

Beställ från Systembolaget

2016 Petit Jo – La Roche Buissière

Vinet kommer från södra Rhône närmare bestämt från byn Faucon. Egendomen har varit i familjen Jolys ägo sedan början på 1970-talet. Idag är det Antoine som tillsammans med sin fru Laurence driver gården. Sedan 1980 har familjens sjutton hektar vinmark odlats ekologiskt. Vingårdarna ligger på hög höjd, upp mot 450 meter över havet och här växer grenache, syrah, cinsault, mourvèdre och lite merlot. Just det här vinet är framställt på 75 % grenache och 25 % syrah från tjugofem år gamla vinstockar. Efter att stjälkarna avlägsnats och vinet pressats har vinet jäst och lagrats i neutrala cementtankar. Den för området höga höjden i kombination med kalkrik jordmån och sydfransk sol ger ett ovanligt fruktigt och friskt rött vin.

2015 Rosso Campanino, Vigneti Campanino (76586) Beställas i kolli om 6 flaskor Slutsåld171:-

Den här lådan innehåller sex flaskor Rosso Campanino. Detta röda vin är gjort på sangiovese som har en fruktig smak i en slank stil med ett läskande avslut.

Beställ från Systembolaget

2015 Rosso Campanino - Vigneti Campanino

I de södra delarna av Umbrien hittar man Vigneti Campaninos vinmarker utspridda på de högsta höjderna i bergskedjan Apenninerna. Här uppe på 800-900 m.ö.h. odlar man biodynamiskt på tio hektar. Vinmakaren Danilo Marcucci gör vinerna tillsammans med markernas ägare. Det här är några av de lättaste, mest transparenta vinerna man kan tänka sig från den här delen av världen, mycket tack vare deras högt liggande växtplats. Rosso Campanino är gjort på sangiovese som spontanjäst utan temperaturkontroll i cementtank.

Vin & Natur Les Deux Terres 1 (71231) 6 flaskor. SLUTSÅLD! 1200:-

De två vännerna Vincent Fargier och Manu Cunin gör vin på sammanlagt tretton hektar i Villeneuve de Berg i mitten av Ardeche.

Manu och Vincent träffades 1997, medan de jobbade på andra egendomar. De blev vänner och pratade genom åren om att driva något tillsammans, men det var först runt 2009 som möjligheten kom, då Vincents far, som var vinodlare och alltid hade sålt druvorna till ett kooperativ, skulle gå i pension.

Vincent fick ta över en del vinmark efter honom. Denna bestod av kalksten och lera. Samtidigt hade Manu hittat en del mark som till stor del bestod av basalt att hyra några kilometer bort, i Lussas. Vännerna tyckte att det vore intressant att se hur till exempel grenachedruvan skulle uttrycka sig på dom olika markerna. Hela konceptet ”Deux Terres” (två jordar) föddes där och då. Vinet som manifesterar detta möte heter ”Vin Nu”, som en hyllning till naturvinets fader, Jules Chauvet, som brukade benämna tillsatsfria viner på just det sättet. Idag odlar man en stor blandning av druvsorter: syrah, grenache, carignan, viognier, chardonnay, merlot, grenache blanc, ugni blanc och även lite cinsault. Man har arbetat ekologiskt sedan starten och använder alger och andra växter för att bekämpa ohyra i vingårdarna.

Beställ från Systembolaget

2 x 2016 L'Adret 

Vitt vin på viognier odlad i kalkblandad lera och uppväxt på fat.

2 x 2016 Vin nu

Rött vin på 100% grenache. Druvorna från basaltjordar, ligger lite högre upp, ger syra och parfym, medan de från kalk/lerjordarna ger struktur och en kryddighet. Uppväxt på tank.

2 x 2016 Bric à Brac

Rött vin på syrah odlad i kalkblandad lera och uppväxt på gamla fat.

Vin & Natur Champagne Vouette & Sorbée 1 (79436) 6 flaskor SLUTSÅLD! 3528:-

Den här lådan innehåller sex champagner från Vouette & Sorbée. Låda är komponerad med 3 flaskor 2014 Fidèle och 3 flaskor 2014 Blanc d´Argile.

Bertrand Gautherot älskar sina vinmarker och valde att döpa sin egendom efter två av dem, Voutte och Sorbée. Hans far var vinbonde men precis som de flesta andra odlare i champagne brydde han sig inte så värst mycket om markerna och frukten utan skörden såldes ändå till de större husen i trakten. När Bertrand bestämde sig för att ta över familjeegendomen var han övertygad om att lägga om till biodynamisk odling och låta resultatet i flaskan tala om sitt ursprung. Han har varit certifierad biodynamisk sen 1998 och varit ledande inom en grupp för vinbönder i champagne som jobbar ekologiskt. Han håller till i Buxiers-sur-Arce och odlar på 5 hektar, mestadels på sluttningar och huvudsakligen pinot noir.

Beställ från Systembolaget

2014 Fidèle - Vouette & Sorbée 

Blanc de noirs, 100% pinot noir från jordar präglade av kalksten och lera. Röd frukt och syra i ett elektriskt uttryck! Vinet växer upp på gamla fat och som alla Bertrands champagner, ingen chaptalisering, ingen dosage och ingen filtrering! Degorgerad i maj 2017.

2014 Blanc d´Argile - Vouette & Sorbée 

Blanc de blancs, 100% chardonnay från marker som Bertrand själv planterat! Minutiöst vingårdsarbete, låga skördeuttag och uppväxt på gamla fat ger ett fantastiskt och komplext vin. Den geografiska närheten till Chablis och den liknande geologin ger ett vin som smak och doftmässigt för tankarna till norra bourgogne! Degorgerades i mars 2017.

Beställning

Beställning för privatkunder görs online på Systembolagets hemsida genom beställningssortimentet eller privatimporten. Vi har alltid några olika artiklar tillgängliga i beställningssortimentet, blandade lådor eller 6-pack med favoriter.

För privatimport går det bra att plock fritt, vi har inget minimikrav. Tänk dock på att det alltid lönar sig att köpa 6- eller 12-pack. I prislistan för privatkunder hittar du mer info om frakt. Till Hansacompagniet i Malmö levererar vi fraktfritt.