Beställning

Beställning för privatkunder görs online på Systembolagets hemsida genom beställningssortimentet eller privatimporten. Vi har alltid några olika artiklar tillgängliga i beställningssortimentet, blandade lådor eller 6-pack med favoriter.

För privatimport går det bra att plock fritt, vi har inget minimikrav. Tänk dock på att det alltid lönar sig att köpa 6- eller 12-pack. I prislistan för privatkunder hittar du mer info om frakt. Till Hansacompagniet i Malmö levererar vi fraktfritt.

För beställning av våra färdigblandade lådor genom Privatimporten använd lathunden nedan.

Vid frågor angående beställning kontakta emil.persson@vinnatur.se.

 

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång:
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet, Malmö: Fri frakt
Systembolag i Stockholm 60 kr/kolli
Övriga Systembolag 200 kr/kolli

Prislista Privatkund

Lanseringar TSE Systembolaget

 

Laherte Frères, Champagne

Les Vigne d´Autrefois 2013. Nr. 97046, 494:- Finns i enstaka butiker, bl.a Limhamn, Västerås & Östersund

 

Le Coste, Lazio

Le Coste Rosso 2014. Nr. 95834, 387:-. Finns i butik Sergel, Stockholm.

Vin & Natur 27 (74483) 6 flaskor1308:-

Den här lådan innehåller sex olika viner. Lådan är komponerad för att passa årstiden och är perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra viner!

Beställ från Systembolaget

2016 Charbonnières - Le Mazel

I utkanten av byn Valvignères i Ardéche bor syskonen Gérald och Jocelyn Oustric. De har i lite drygt tjugo år odlat ekologiskt. Tidigare sålde familjen alla druvor till kooperativet men har sedan 90-talet gjort mer och mer vin själva, i starten med hjälp av legenden Jacques Neauport och idén har vart att fokusera på ekologiska druvor och fri vinmakning, utan manipulation. De har hjälpt många unga vinmakare i trakten genom att hyra ut mark i uppstarten av deras karriärer. De odlar syrah, grenache, carignan, portan, grenache blanc, viognier och chardonnay som växer i kalkblandad lera. Alla deras viner är alltid helt utan påverkan av främmande ämnen, både vid vinifikation och buteljering. Det här vinet på chardonnay är en av deras bästa versioner. Ett torrt fruktdrivet och generöst vitt vin med härlig fräschör. I vinet finns inslag av bland annat citron, gröna äpplen, mineral och mandel. Vinet håller ihop fint även under dag två efter öppning. Servera vid ca 10 grader.

2017 Bianco Puglia - Calcarius

Calcarius är ett samarbete mellan vännerna Danilo Marcucci och Valentina Passalacqua från den vackraste norrda delen av Apulien, Gargano, i Italiens klack! Vinmarkerna är nästan vita till färgen av all kalk som finns där och ekologiskt certifierade. Danilo Marcucci växte upp i södra Umbrien, där han idag har sin egendom, men har jobbat med vin över hela världen och idag är han även involverad i flera projekt runt om i Italien. Det här är hans senaste samarbete som han gör tillsammans med markernas ägare Valentina. Dom vill visa fram en annan sida av Apulien och dess lokala druvor. Det här vita vinet på 100% bombino bianco, har jäst spontant i små öppna tankar utan temperaturkontroll eller svavel. Vinet har mognat i i ståltank och är certifierat ekologiskt. Smaken har en mjuk munkänsla med solmogen gul frukt, lite sälta och balanserad syra. Drick vinet kylt, 8-10 grader, håller minst ett dygn efter öppning. Grumset i flaskan är vinsten, det har uppstått som en restprodukt vid vinframställning och sjunker till botten om flaskan får stå upp någon timme före servering.

2017 Rosso Cancelli - Rabasco

Vini Rabasco ligger i Colline Pescaresi-området, mellan Adriatiska havet och Appennini-bergen i Abruzzo. Här odlar den inspirerande kvinnan Iole Rabasco mest montepulciano d'Abruzzo och lite trebbiano d'Abruzzo i vinmarker som består av lera med en liten del silt. Området är varmt men hennes vinmarker drar nytta av svala sommarvindar uppe på berget. Det här röda vinet är framställt på 100% montepulciano d'Abruzzo, från vingården Cancelli, en rund kulle på ca 4 hektar med alla ljusutställningar. Druvorna har fått 6 dagars maceration och vuxit upp i ståltank. Vinet är fruktigt och har viss pepprighet med inslag av mogna körsbär och röda vinbär. Druvan ger ofta tanninrika viner och i det här vinet finns det strävhet men i en den är balanserad och inte så markerad. Servera vid ca 16 grader, som godast om den dricks upp samma dag.

2018 Prologue - Christian Ducroux

Christian Ducroux kommer från en familj av vinbönder. Hans bondgård i Régnié i Beaujolais är ungefär fem hektar stor och har varit ekologiskt certifierad sedan 1980, samt biodynamiskt certifierad sedan 1985. Ducroux plogar med hästar i vinmarkerna och har även provat en oxe som dragdjur, då den är dubbelt så långsam som hästen, vilket innebär att man kan vara mer noggrann med plogen. För var femte rad vinrankor har Ducroux planterat fruktträd, för att öka den biologiska mångfalden. Skörden sker i varsamt urval och i flera omgångar, eftersom fruktmognaden kan skilja sig ganska mycket i samma vingård, främst beroende på hur mycket annan växtlighet som finns runt vinrankorna på varje given plats. Det här vinet är gjort av gamay med semi-maceration carbonique", för att framhäva den saftiga röda frukten, och därefter har det mognat en kortare tid på glasfibertank. Vinet buteljerades i slutet av november 2018 och är ungt med mycket parfym i doften och elegant kryddighet med fokus på röd bär. Får gärna drickas svalt och helst samma dag.

2017 Vin de Table - Mas Coutelou

Mas Coutelou ligger i Puimission, en liten by sydväst om Montpellier i Languedoc. Egendomen drivs av Jean-Francois Coutelou som idag närmast kan beskrivas som en kultpersonlighet i området. Vinmarkerna, bestående av kalkblandad lera, är planterade med flera för området typiska druvor. Arbetet i vinmarkerna sköts minutiöst och sedan 1987 är gården ekologiskt certifierad. I källaren undviker Jean Francois att påverka vinet i onödan och inga tillsatser förekommer. Vin de Table är uppväxt på cement- och glasfibertank och framställs på syrah, grenache och merlot. Vinet är rejält mörkt i färgen och i doft och smak finns det lager av mörka bär såsom björnbär och blåbär. Vinet är lite rustikt och gör sig bra till en smaskig lammgryta med örter och vitlök. Gott att dricka lätt svalt vid ca 16 grader samma dag som det öppnats.

2017 Prémices - La Roche Buissière

Vinet kommer från södra Rhône närmare bestämt från byn Faucon. Egendomen har varit i familjen Jolys ägo sedan början på 1970-talet. Idag är det Antoine som tillsammans med sin fru Laurence driver gården. Sedan 1980 har familjens sjutton hektar vinmark med grenache, syrah, cinsault, mourvèdre och lite merlot odlats ekologiskt. Vingårdsarbetet är gediget och tidskrävande, men arbetet man lägger ned gör att Antoine och Laurence kan skörda lite tidigare, för att få mer fräschör och den läskande och fruktiga stil som de eftersträvar i sina viner. Många av vingårdarna ligger på runt 500 meter över havet, vilket också gör sitt för att ge elegans och drickbarhet snarare än alkohol och koncentration till vinerna. Just det här vinet är framställt på 90% grenache och 10% syrah som odlats i kalkhaltiga lerjordar. Efter att stjälkarna avlägsnats har vinet genomgått en kort maceration, därefter pressats och jäst i neutrala cementtankar. Den för området höga höjden i kombination med kalkrik jordmån och sydfransk sol ger ett härligt fruktigt och friskt rött vin. Servera vid 16 grader, vinet håller ett par dagar efter öppning.

Vin & Natur Barranco Oscuro 1 (75114) 3 flaskor792:-

Manuel Valenzuela, hans son Lorenzo bor i Las Alpujarras i sydöstra Spanien, en samling byar i de södra delarna av bergskedjan Sierra Nevada.

De är några av Spaniens tidigaste och mest tongivande pionjärer vad gäller ekologisk odling och vin utan tillsatser. De trettio år som familjen har tillbringat i Las Alpujarras har lärt dem väldigt mycket om platsens speciella terroir.

Här, 1300 meter över havet, odlas en lång rad lokala och internationella druvsorter på ungefär tolv hektar.

Vingårdarna ligger mellan Manuels mandelplantage, på hög höjd men samtidigt bara 10 km från Medelhavet – en perfekt plats att odla druvor ekologiskt.

Jorden består av skiffer och lera och klimatet är väldigt torrt, med mycket vind. Det är en plats med många extremer, med det genomgående temat att den ger otrolig fräschör till viner som kommer så här långt söderifrån.

Den ena stora vingården heter Cerro Las Monjas, är på runt 6 hektar och ligger på mellan 1300 till 1368 meters höjd. Den planterades 1982 och består av lera med en hög andel skiffer. Här rinner vattnet undan snabbt och uttagen från rankorna blir låga, runt 10 hektoliter per hektar.

Den andra heter Barranco Oscuro, är även den runt 6 hektar och har en högre andel lera, som håller vatten bättre och ger mer druvor. Här är uttagen från 30 och ibland upp till 40 hektoliter per hektar.

I källaren jobbar man utan tillsatser, utan temperaturkontroll. De flesta vinerna jäser på ståltank och får sedan sin elevage på gamla fat.

Manuel Valenzuela föddes i den här delen av Spanien, närmare bestämt i Granada, i mitten av fyrtiotalet och flydde som vuxen till Paris, för att undkomma Francos regim. Han återvände till regionen i slutet av sjuttiotalet och köpte Barranco Oscuro 1979.

Området hade då länge varit planterat med vinrankor men phylloxeran, vinlusen, decimerade stora delar av vingårdarna. Efter detta planterade många bönder mandlar istället, vilket ledde till att många av de inhemska druvsorterna försvann.

När Manuel köpte gården bestämde han sig för att behålla en del mandelträd, men planterade också om stora delar av markerna med de traditionella druvsorterna, såsom Vigiriega, Garnacha och Tempranillo, samtidigt som han också ville experimentera med en rad nya sorter: Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Viognier, Vermentino och Riesling, bland annat.

Utvecklingen gick sedan steg för steg. Manuel började med att sälja druvorna till ett lokalt kooperativ, för att sedan börja buteljera sitt vin själv. Först som det som i Spanien är känt som Vino Costa – alla druvor skördade samtidigt och vinifierade tillsammans, vilket skapar ett ljust vin med både rosa och oranga färgtoner. Men gradvis separerade han druvsorterna till egna buteljeringar.

I sitt område var Manuel Valenzuela först med att plantera enskilda druvsorter i separata marker. Han var också en av föregångarna vad gäller att göra rött vin i Andalusien, samt kring att ge nytt liv till urgamla druvor som Vigiriega.

Valenzuela fick sin första ekologiska certifiering i början på nittiotalet, efter att under många år ha organiserat bönder runt om i hela Spanien runt den här sortens odlingsmetoder, men har sedan dess tackat nej till certifieringen eftersom han inte tycker att den går tillräckligt långt i sina krav på hur man ska odla vin i samklang och respekt med naturen.

Idag har mycket av arbetet lämnats över till sonen Lorenzo, men Manuel är fortfarande ute i markerna, fokuserad på sin favoritsyssla: att plantera nya vinrankor.

Lådan innehåller:
1 x 2013 Rubaiyat – Barranco Oscuro
1 x 2017 Varetúo – Barranco Oscuro
1 x 2016 El Pino Rojo – Barranco Oscuro

Beställ från Systembolaget

1 x 2013 Rubaiyat - Barranco Oscuro

Syrah från La Contraviesa från 1280 meters höjd, med jordmån av lera, schist och skiffer. Vinmarken är planterad 1996. Precis som för alla Barranco Oscuros vingårdar sker odlingen ekologiskt. Druvklasarna har avstjälkats och macererat i en rostfri tank, där jäsningen startat spontant utan tillsats av jäst eller någon annan produkt. Vinet har sedan mognat under 18 månader på fat. Utan att klaras har vinet filtrerats något för förhindra fasta partiklar i vinet men det kan fortfarande vara fällning i flaskan. Därför är det bra att låta vinet stå upp ca en timme före servering så att fällningen faller till botten. Vinet har utvecklade toner och är gott att dricka nu men kan även sparas något år. Servera vinet vid 16-18 grader.

1 x 2017 Varetúo 2017 - Barranco Oscuro

Tempranillo från La Contraviesa, druvorna är planterade 1996 i tre olika delar av Barranco Oscuro vinmarken, ca 1280 meter över havet. Jordmånen består av stening schistjord och lera. Varetúo är det lokala namnet på druvan Tempranillo. Hela klasar får under 4-5 dagar macerera i rostfri ståltank, där jäsningen börjar spontant, utan tillsats av jäst eller någon annan produkt. Det finns ingen manipulation av jäsningstemperaturen men höstkvällarnas kyla lugnar ner processen. Vinet mognar under 12 månader i gamla ekfat i en underjordisk källare. Vinet har fått en lätt filtrering för att förhindra fasta partiklar i vinet men det kan fortfarande vara fällning i flaskan. Därför är det bra att låta vinet stå upp ca en timme före servering så att fällningen faller till botten. Drick nu eller spara i upp till 4 år. Servera vinet vid 16-18 grader.

1 x 2016 El Pino Rojo - Barranco Oscuro

Pinot noir från La Contraviesa, odat på ca 1300 meters höjd över havet med jordmån av skiffer och lera. Vinet har jäst spontant i rostfria tankar och mognat under 12 månader på äldre fat. Vinet har inte klarats men genomgått en lätt filtrering men det kan ändå finnas partiklar i vinet dessa sjunker till botten om vinet får stå upp ca 1 timme före servering. Det här är en pinot noir i en mörk och kraftfull stil. Drick nu eller spara i upp till 4 år. Servera vinet vid 14-16 grader.

Vin & Natur 26 (72301) 6 flaskor SLUT! 1398:-

Den här lådan innehåller sex olika viner. Lådan är komponerad för att passa årstiden och är perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra viner!

Beställ från Systembolaget

2016 Bianco Vivace – Vini Rabasco

Vini Rabasco ligger i Colline Pescaresi-området, mellan Adriatiska havet och Appennini-bergen i Abruzzo. Här odlar den inspirerande kvinnan Iole Rabasco mest montepulciano och trebbiano i vinmarker som består av lera med en liten del silt. Området är varmt men hennes vinmarker drar nytta av svala sommarvindar uppe på berget. Det här är ett underbart lätt pärlande vin, framställt på trebbiano enligt Pet-Nat metoden. Vinet är livligt med mycket friskhet, toner av mineral, salt och gröna äpplen. Perfekt att servera kylt, vid ca 8 grader, som aperitif och är som godast om den dricks upp samma dag.

2017 Cheverny Blanc – Hervé Villemade

Hervé Villemade tog i slutet av 1990-talet över den gamla familjedomänen med vinmarker i hjärtat av Cheverny i östra Loire. Där odlar han många av områdets typiska druvor som växer upp i lerjordar med flinta och silex. Vinet har appellation Cheverny, är ekologiskt certifierad och består av 70% sauvignon blanc och 30% chardonnay som vuxit upp på tank. Detta har resulterat i ett riktigt fruktigt och friskt torrt vin. Det här måste dessutom vara en av dom godaste årgångarna av vinet. Servera vinet runt 8-10 grader, en öppnad flaska håller sig bra ett par dagar.

2017 Fol Vino Bianco – Cerruti

Ezio Cerutti håller till i byn Castiglione Tinella, mellan Asti och Langhe i Piemonte, där han har sju hektar med 60 åriga vinstockar av moscato som planterats i branta sluttningar ca 400 meter över havet. 1982 köpte han egendomen som drivs ekologiskt och huvudsakligen används för hans söta passito Sol som fram till för bara för några år sedan var det enda vin han gjorde. Nu gör han även ett torrt vin på moscato som klassificerats som ett bordsvin och vuxit upp på cementtank och gamla fat. Vinet är aromatiskt med härlig fräschör och inslag av tropisk frukt. Servera vinet vid 8-10 grader och drick det samma dag som det öppnats.

2017 Classe – Mas Coutelou

Mas Coutelou ligger i Puimission, en liten by sydväst om Montpellier i Languedoc. Egendomen drivs av Jean-Francois Coutelou som idag närmast kan beskrivas som en kultpersonlighet i området. Vinmarkerna, bestående av kalkblandad lera, är planterade med flera för området typiska druvor. Arbetet i vinmarkerna sköts med stor respekt för miljön och sedan 1987 är gården ekologiskt certifierad. I källaren undviker Jean Francois att påverka vinet i onödan, vinerna ser aldrig skymten av tillsatt svavel. Vinet är uppväxt på cement- och glasfibertank. Det här vinet framställs av syrah, grenache och lite mourvèdre som ger ett generöst fruktigt torrt vin som är gott att dricka lätt svalt vid ca 14 grader samma dag som det öppnats.

2017 Rosso Hellen – Calcarius

Calcarius är ett samarbete mellan vännerna Danilo Marcucci och Valentina Passalacqua från den vackraste hörnan av Puglia, Gargano, i Italiens klack! Vinmarkerna är nästan vita till färgen av all kalk som finns där och ekologiskt certifierade. Danilo Marcucci växte upp i södra Umbrien, där han idag har sin egendom, men har jobbat med vin över hela världen och idag är han även involverad i flera projekt runt om i Italien. Det här är hans senaste samarbete som han gör tillsammans med markernas ägare Valentina. Hellen är framställt på den lokala druvsorten nero di troia som mognar sent och ger viner med bättre fräschör än exempelvis primitivo som också är vanlig i området. Vinet har genomgått maceration med skalen i tio dagar. Det här röda vinet bjuder på massor av solmogna mörka bär och kryddighet men samtidigt spänst och syra. Drick vinet svalt runt 14 grader, håller minst ett dygn efter öppning.

2016 Lia Ví Barbera d'Asti – Az. Agr. Carussin

Az. Agr. Carussin har ett långt förflutet i Piemonte med anor tillbaks till 1927. Egendomen startade med fyra hektar i byn San Marzano Oliveto och består idag av 26 hektar ekologiskt certifierad vinmark. Vingårdarna är planterade med i huvudsak barbera som är den vanligaste druvan i Piemonte. Idag är det den energiska sonen Luca som har ett stort ansvar för egendomen. Mamma Bruna sköter om gården där de utöver vinmakning även driver ett projekt för barn med psykiska besvär och funktionsförhinder. Brunas man Luigi är allt i allo och tar hand om det administrativa. Det här vinet har D.O.C.G. beteckning och är framställt på barbera som har lagrats på betongtank. Vinet är torrt, gediget fruktigt med en pigg syrlighet som balanseras av mjuka tanniner. Vinet kan drickas direkt, gärna vid 16 grader och håller flera dygn efter öppning.

Vin & Natur Valette 1 (72416) 6 flaskor SLUT!2496:-

Sedan tre generationer bor familjen Valette i Chaintré, en liten by vid gränsen mellan Mâconnais och Beaujolais. De odlar vin på femton hektar utspridda i fem byar – enbart chardonnay. Farfadern flyttade hit från närbelägna Bresse efter andra världskriget, utan pengar på fickan, och startade sin verksamhet med arrenderade vinmarker (métayage). Domänen skapades 1977, då Gérard Valette var en av de första i området att lämna det lokala kooperativet och börja buteljera sitt eget vin. Efter avslutad vinutbildning anslöt sonen Philippe 1990 och beslöt sig då för att konvertera familjens vinmarker till ekologisk odling, med biodynamiska metoder sedan 1992. De första åren handlade mycket om försök och misstag, eftersom skolan inte lärt ut någonting om såna metoder.

Efterhand lärde sig Philippe hur han skulle bruka jorden och beskära sina rankor för att låta de individuella markerna få uttryck i vinet. Det är ett långsiktigt arbete med att skapa förutsättningar för en så livaktig mikroflora som möjligt, genom en kombination av plöjning och täckgrödor – allt beroende av sluttning, väderstreck, jordmån och säsong. Någon formell biocertifiering har Philippe aldrig brytt sig om, eftersom han menar att ”det är de konventionella producenterna som borde vara transparenta med vad de gör” och att han ”inte vill betala för att arbeta fritt från kemi”. Idag driver han Maison Valette i samarbete med hustrun Cécile Marot och yngre brodern Baptiste. Den nyliga förändringen av status från ”Domaine” till ”Maison” är endast en lösning kring familjens delade ägande av markerna och betyder inte att man har för avsikt att köpa in frukt från andra odlare.

Philippe berättar: ”Vi har gamla stockar med naturligt låg avkastning, vi använder inga herbicider, vi tillsätter ingen kommersiell jäst, och vi plockar sent, så att vi aldrig någonsin behövt addera socker eller syra, och bara minsta möjliga dos so2.” Sett till hela domänen är rankornas snittålder 45 år, men flera planteringar har uppnått 65-75 år. Låga skördeuttag ger fullmogna druvor. Ändå menar Philippe att ”det är inte nödvändigtvis de åren när frukten ser allra finast ut som behöver bli de största årgångarna. Ibland ger de skördar som varit mest besvärliga att få ihop fantastiska resultat när man smakar på vinet tio år senare. Det är genom samlad erfarenhet man bättre förstår vinrankan, genom överförd kunskap från generation till generation, under förutsättning att nuvarande generation inte kullkastar de föregåendes arbete.”

Nyckelorden i källaren är tid och tålamod. Vinifieringarna sker varsamt, med ett minimum av ingrepp. Som Philippe säger: ”för att arbeta utan svavel krävs att man förlitar sig på kvaliteten i frukten och musten.” Hela druvklasar pressas försiktigt i en pneumatisk press, varefter musten med hjälp av gravitation rinner ner i en tank där den långsamt får sedimentera. Efter omdragning till fat inleds jäsningen spontant utan några som helst tillsatser. Vinerna får sedan en ovanligt lång mognadslagring på jästfällningen i äldre bourgognefat. Valettes källare är sval, och den utdragna kontakten med fällningen ger kraft och stabilitet att klara många års fortsatt liv på flaska. Inga viner klarnas eller filtreras heller. En minimal dos svavel (vanligen runt 20 mg/l) tillsätts först vid blandningen innan buteljering.

Oavsett hög kvalitet händer det att vinerna inte ryms inom den lokala appellationsmyndighetens småskurna ramar. I de fallen buteljerar man helt enkelt som ’Vin de France’, med namn som ger en vink om vad som döljer sig i flaskan. Det gedigna anseende som Valette har byggt upp tack vare sin personliga och karaktärsfulla stil säger hur som helst det mesta.

OBS! Det finns endast 60 lådor tillgängliga och beställningarna hanteras vartefter de kommer in.

Lådan innehåller:
2 x 2014 Mâcon-Chaintré Vieilles Vignes
2 x 2014 MesdemoiZelles
2 x 2014 Pouilly-Fuissé

Beställ från Systembolaget

2 x 2014 Mâcon-Chaintré Vieilles Vignes - Domaine Valette

Chardonnay. Från 4 hektar runt själva gården i Chaintré, med jordmån av kalkrik lera och silt.
65-åriga stockar. Vinet har jäst spontant och mognat på jästfällningen under 12 månader i äldre fat (minst 3-5 år gamla) sedan ytterligare 12 månader i tank. Drick nu eller spara i upp till tio år.

2 x 2014 MesdemoiZelles - Maison Valette

Chardonnay från en vinmark i byn Vinzelles med jordmån av kalkrik lera. 75-åriga stockar. Vinet har jäst spontant och mognat på jåstfällningen 24 månader i äldre fat, sedan ytterligare 18 månader i tank. Vin de France i årgång 2014. Drick nu eller spara i upp till tio år.

2 x 2014 Pouilly-Fuissé - Maison Valette

Chardonnay från en vinmark i byn Fuissé med jordmån av kalkrik lera. Vinet har jäst spontant och mognat på jåstfällningen 24 månader i äldre fat, sedan ytterligare 12 månader i tank. Drick nu eller spara i upp till tio år.

Vin & Natur Champagne 7 (71729) 3 flaskor SLUT!1554:-

Den här lådan innehåller tre olika Champagner. Perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra Champagner!

Beställ från Systembolaget

NV Métisse Extra Brut - Marie & Olivier Horiot

Familjen Horiot håller till i distriktet Aube, som ligger närmare Bourgogne än Champagnes centralorter. Klimatet är aningen varmare och geologer har fastställt att jordarna här ofta har fler likheter med Bourgognes blandning av lera och kalk än med den klassiska Belemnita längre norrut, som är full av krita. Fram till år 2000 sålde familjen Horiot sina druvor till de större kooperativen och det var då Olivier kom in i bilden och bestämde sig för att börja göra eget vin. Förutom flera Champagner framställer Horiot även några av Champagnes främsta stilla viner. Den här Champagnen består av årgång 2014 som bas och reservvin som lagrats på solera. Horiot odlar inte bara de vanligaste champagnedruvorna - chardonnay, pinot noir och pinot meunier - utan även regionens mer bortglömda druvor, som pinot blanc, pinot gris, arbanne och petit meslier. Druvsammansättningen för det här vinet är 80% pinot noir och 20% pinot blanc med druvor från åtta olika vingårdar och dosage på två gram per liter. Degorgerad 13 december 2017. Vinet är karaktärsfullt och generöst fruktigt samtidigt komplext med integrerad syra och lång eftersmak.

2013 Les Longues Voyes Extra Brut - Laherte Frères

Familjen Lahertes egendom ligger i Chavot, Coteaux Sud d´Epernay. Sedan 2005 är det Aurélien som är ansvarig för arbetet. Vinrankorna kommer i första hand och Aurélien har sedan några år influerats av biodynamisk odling, att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Les Longues Voyes kan översättas till den långa vägen och hänvisar inte bara till de närmare 30 km som du behöver resa från Lahertes egendom till vinmarkern i Montagne de Reims, men även vinets förlängda lagringstid; 18 månader i fat och två år på i flaska. Dom 35 år gamla vinstockarna i Chamery växer i en jord bestående av lera och silt med kalk i underjorden, i denna jord odlas fina pinot noir-druvor som alltid tar lång tid på sig att få bästa mognad. Vinet har inte genomgått någon malolaktisk jäsning vilket gör det mycket friskt men det är ändå tillgängligt öppet och mjukt i smaken med en härlig komplexitet av den förlängda lagringen. Endast 4 gram dosage per liter. Degorgerad i januari 2017. Vinet går utmärk att lägga undan för lagring men är samtidigt härligt att dricka redan nu.

NV Le Mont Benoit Extra Brut - Emmanuel Brochet

I Villers-aux-Nœuds vid den norra utkanten av Montagne-de-Reims ligger familjen Brochets egendom. Här finns en väldigt fin vinmark som heter ”Mont Benoit” där har familjen Brochet hela 2,5 ha med pinot meunier, pinot noir och chardonnay som planterades i början på 60-talet. Jorden består av lera, silt och kalksten och är i en sydostlig sluttning. När Emmanuel tog över familjeegendomen 1997 såldes alla druvor till ett av de stora champagnehusen. När Emmanuel började göra sin första champagne visste han att han ville odla ekologiskt från första stund, i vissa delar av vingården experimenterar han även med biodynamisk odling. Le Mont Benoit är en av tre cuvéer som framställs. Det här vinet består av årgång 2015 som blandats med 20% reservvin från 2014. Druvorna är 35% pinot meunier, 25% pinot noir och 30% chardonnay. Efter 11 månaders lagring med jästfällning på fat har vinet legat två år med jästfällning på flaska. Emmanuel är en perfektionist och låter varje vinstock få de bästa förutsättningarna för att uttrycka sitt bästa i vinet. Det här är en frisk och mycket torr champagne med inslag av gröna äpplen, citron och nötter. Dosage: 4 gram per liter. Ett vin att dricka nu eller som med fördel kan lagras 10 år framåt. Det är inte någon överdrift att kalla Emmanuel Brochet för en av Champagnes största nya stjärnskott. Den totala produktionen är endast 9271 flaskor!

Vin & Natur Bubbel 1 (77474) 3 flaskor SLUT! 846:-

Den här lådan innehåller tre mousserande viner, från tre olika vinbönder i Frankrike.

Beställ från Systembolaget

2017 Pet'Sec - Les Capriades

2017 Pet'Sec - Les Capriades Det här mousserande vita vinet kommer från Faverolles sur Cher, en liten by nära Tours i Loiredalen. Där startade Pascal Potaire Les Capriades år 2005 men idag är även Pascals vän Moses Galouche involverad. Tillsammans gör de vin från sju hektar vinmark planterade med flertalet lokala druvsorter och odlingen sker enligt ekologiska principer. Projektet har från början gått ut på att framställa flaskjästa och kolsyrade viner under beteckningen pétillant naturel eller kort och gott pét-nat. Det här vinet är framställt på chenin blanc, menu pineau & chardonnay. I det lilla vineriet, som ligger insprängt i ett berg, jäser druvmusten i gamla fat och glasfibertankar. Sedan buteljeras det innan det är utjäst för att låta jäsningen som producerar bubblorna avslutas på flaska. Resultatet är ett livligt bubbel med ett torrt fruktigt och friskt uttryck Servera kylt 8-10 grader i vinglas. Håller bra efter öppning med korrekt förslutning

Crémant d´Alsace Extra Brut - Jean-Pierre Rietsch

Crémant d´Alsace Extra Brut - Jean-Pierre Rietsch Familjen Rietsch har en lång historia inom vinscenen i Alsace, de har varit aktiva i flera generationer! Under de tidigare åren var det inte enbart druvor de odlade utan även andra spannmål, frukt och tobak. Idag är det Jean-Pierre och hans fru Sophie samt hennes syster med man som står för lejonparten av arbetet. Familjens vineri, en renässansbyggnad från 1576, är belägen i Mittelbergheim vid foten av Vogeserna. De odlar på 12 hektar fördelat på fem olika lägen och markerna är ekologiskt certifierade sedan 2008. Jordmånen består av kalkblandad lerjord och där de odlar flera områdets typiska druvor. Vinet är gjort på druvorna auxerrois, chardonnay, pinot gris från årgångarna 2015 och 2016. Efter lagring på tank buteljerades vinet i samband med skörden 2017, då tillsättes färsk druvmust till flaskorna för att sätta igång en andra jäsning. Resultatet blev ett torrt mousserande vin med fina bubblor, smaken är fruktig med inslag brioche. Servera kylt, 8-10 grader och håller bra efter öppning med korrekt förslutning.

Méthode Traditionnelle - Claude Buchot

Méthode Traditionnelle - Claude Buchot
Claude Buchot som driver egendomen Les Vignes de Bry planterade sina första vinstockar 1974 i familjens mark i Maynal, södra Jura. Då var det betesmark för familjens kor och egendomen var även bland de första att börja odla ekologiskt. Claude har setts som en av de ekologiska pionjärerna men har på senare år intresserat sig för att skapa vin helt utan tillsatser. Egendomen odlar vin på 6 ha vinmark där jordmånen består av lera och kalksten. Detta mousserande vin är gjort på chardonnay enligt en metod där man tillsätter söt must till torrt vin för att jäsningen ska fortsätta på flaskan. Basvinet är från 2015 och musten från skörden året efter, degorgering är gjord i mars 2018. Det är ett elegant, torrt och friskt vin med inslag av mineral och gula äpplen. Servera kylt, 8-10 grader i vinglas.

Vin & Natur Helg 1 (73907) 3 flaskor879:-

Den här lådan innehåller tre olika viner: ett vitt från Italien och två röda från Frankrike.

Beställ från Systembolaget

2016 Bianco La Salita - Rabasco

Iole Rabasco hade turen att ärva familjens vackra marker med vinrankor och olivlundar i den lilla byn Pianella i provinsen Pescara som vi hittar i Abruzzerna och cirka fyrtio kilometer från Adriatiska havet. Markerna, på 450 m.ö.h., som hon tagit över har aldrig sett skymten av kemikalier och så fortsätter hon arbetet och förlitar sig på traditionen samt den astronomiska kalendern. Merparten av markerna består av montepulciano samt några rader med trebbiano och jorden är framför allt kalkrika lerjordar med inslag fossila och alluviala sediment. Egendomen består av tre olika vinmarker varav La Salita, på 2,5 hektar, ligger i en mycket brant sluttning med nordlig exponering vilket främjar syran i vinet. Trebianon druvorna till vinet har genomgått 1 dags maceration innan jäsningen ägde rum på ståltank. Det här torra vita vinet är både rikt och elegant på samma gång servera det kylt. Vinet håller ett par dagar efter öppning.

2017 Garance – Montanet Thoden

Egendomen startades av Catherine Montanet och Tom Thoden i början av 2000 och deras fina arbete i Vézelay strax söder om Chablis har betytt mycket för området. Dem är levande bevis på att ekologisk odling och hårt arbete i vinmarkerna kan leda till att ett bortglömt område som Vézelay förs till rampljuset. Redan 2003 blev gården ekologiskt certifierad och består av drygt åtta hektar med chardonnay och pinot noir. Markerna präglas såsom i närliggande Chablis av kalk men i Vézelay hittar vi även många olika sorters lera. Idag är det Catherines son Valentin som har det största ansvaret och han jobbar vidare med att utveckla egendomen. Det här röda vinet är gjort av Pinot Noir där hela klasar jästs i öppna ekfat och därefter lagrats på gamla bourgognefat i 10 månader. Det här är en Bourgogne i en slank och elegant stil med fokus på frukt och helt utan känsla av ny ek. Servera vid 16 grader och håller mycket bra i flera dagar efter öppning.

2017 Jeunes Vignes - Clos du Rouge Gorge

Det här röda vinet kommer från Latour de France, en liten by nära Perpignan och den spanska gränsen i Languedoc-Roussillon. Egendomen drivs sedan 2002 av den unge och passionerade Cyril Fhal. Vinmarkerna består av cirka fem hektar och är planterade i terrasser på två hundra femtio meters höjd. Jordmånens sammansättning av gnejs och skiffer samt den östliga till nordliga exponeringen av vingårdarna gör det möjligt att framställa viner som kännetecknas av friskhet och mineralitet trots det soliga klimatet. Vinet Jeunes Vignes framställs på tjugofem år gamla grenachevinstockar. Det är elegant och kryddigt med full energi och utvecklas väl med luftning. Det här vinet gör sig också bra efter några års lagring. Drick det vid 16 grader helst samma dag.

Vin & Natur Josgrop (82399) 6 flaskor1026:-

Sedan 2014 har vi framställt vår egen kolsyrad cider på ekologisk certifierad frukt från Verner’s biodynamiska fruktplantage, Bellingehus på Själland. Frukten är noga utvald, krossad, pressad samt buteljerad på flaska utan filtrering av Ulf Ringius och Emil Broomé. Tanken är att skapa drycker på äpplen och annan frukt, att göra något torrt och fruktigt med frisk syra – baserat på förutsättningarna och den frukt som finns närliggande. Årgång 2017 fortsatte vi i samma spår som 2016 med att producera tre sorters cider: Josgrop, Häxan och Ananas. Produktionen är på cirka 2000 flaskor.

Beställ från Systembolaget

2 x 2017 Josgrop

Blandning av äpplena Röd aroma, Broströms Guldreinette, Sukkertop, Belle de Boskoop, Dronning Louise & Ananas Reinett.

2x 2017 Häxan

Den här cidern är framställd på en blandning av olika äppelsorter, päron och kvitten.

2 x 2017 Ananas

Harmoniskt torr äppelcider gjord på den äppelsort som vi brinner för allra mest - Ananas Reinet.

Vin & Natur Champagne 6 (71184) 3 flaskor 1580:-

Den här lådan innehåller tre olika Champagner. Perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra Champagner!


2014 Polisy Blanc de Blancs Brut Nature - Champagne André Beaufort

Familjen Beaufort har gjort vin i Champagne i flera generationer. Allt började med André Beaufort 1933. I slutet av sextiotalet bestämde sig André och hans son Jacques för att helt sluta med syntetiska besprutningsmedel, då Jacques fått problem med allergier efter arbetet i vingårdarna. Beaufort blev en av de första ekologiskt certifierade vinproducenterna i Champagne 1971. Idag har Jacques lämnat över huvudansvaret för domänen till tre av sina söner. Man odlar pinot noir och chardonnay på 1,6 hektar i Ambonnay och 5,5 hektar i Polisy som ligger i den sydligaste delen av Champagne. Denna champagne är gjord på 100% chardonnay skördat i Polisy från årgång 2014. Degorgerad i november 2017. Vinet är mycket torrt och friskt med generös frukt och mineralisk avslutning! Vinet har inte någon dosage.

2011 Sève Blanc de Noirs - Olivier Horiot

Olivier och Marie bor i byn Les Riceys bara ett stenkast från Bourgogne i den sydligaste delen av Champagne. Här är jorden lik den i Chablis, bestående av en blandning av kalksten och leran Kimmeridgian och Portland. Olivier har gjort vin här sedan år 2000, innan dess gick alla familjens druvor till det lokala kooperativet. Paret jobbar med många olika vinmarker i området och separerar druvorna i uppväxten för att kunna skilja olika terroir. Förutom flera Champagner framställer Horiot även några av Champagnes främsta stilla viner. Den här Champagnen kommer från den fantastiska vinmarken En Barmont i Riceys och består av 100% pinot noir från skörden 2011. Vinet har jäst på gamla fat och flyttades för en andra jäsning på flaska i augusti 2012 därefter har det legat på jästfällning fram till degorgering i mars 2017!! Vinet är rikt och komplext med tyngd och spänst i syran. Avslutningen är mycket lång. Vinet har inte någon dosage.

NV Rosé de Meunier - Laherte Frères

Familjen Lahertes egendom ligger i Chavot, Coteaux Sud d´Epernay. Idag är det den unga och passionerade Aurélien som är ansvarig för arbetet. Vinrankorna kommer i första hand och Aurélien har sedan några år lagt om till biodynamisk odling, att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Vinerna jäser och lagras i gamla bourgognefat och är mycket torra, fruktiga och komplexa. Det här är en av tre av Lahertes roséchampagner, framställd på 100% pinot meunier. Vinets färg kommer delvis från skalmaceration men också genom att 10% rött vin adderats. Basen i vinet är årgång 2015 och 50% av vinet utgörs av vin från 2014 som legat på fat. Vinet degorgerades i juli 2017 har låg 2,5 gram dosage. Resultatet är en frisk och bärig rosé med inslag av nypon, hallon och körsbär. Avslutningen är lång och uppfriskande.

2017 Petit Jo La Roche Buissière (74813) Beställas i kolli om 6 flaskor171:-

Vinet framställs på mestadels grenache som blandats med lite syrah från ekologiskt certifierade vinmarker i södra Rhône. Petit Jo är en pigg favorit som du smidigt kan beställa i beställningssortimentet.

Beställ från Systembolaget

2017 Petit Jo – La Roche Buissière

Vinet kommer från södra Rhône närmare bestämt från byn Faucon. Egendomen har varit i familjen Jolys ägo sedan början på 1970-talet. Idag är det Antoine som tillsammans med sin fru Laurence driver gården. Sedan 1980 har familjens sjutton hektar vinmark odlats ekologiskt. Vingårdarna ligger på hög höjd, upp mot 450 meter över havet och här växer grenache, syrah, cinsault, mourvèdre och lite merlot. Just det här vinet är framställt på 75 % grenache och 25 % syrah från tjugofem år gamla vinstockar. Efter att stjälkarna avlägsnats och vinet pressats har vinet jäst och lagrats i neutrala cementtankar. Den för området höga höjden i kombination med kalkrik jordmån och sydfransk sol ger ett ovanligt fruktigt och friskt rött vin.

2016 Il Rosso - Vini Conestabile della Staffa (73641) Beställs i Kolli om 6 flaskor203:-

Detta röda vin kommer från Umbrien och är gjort på mestadels sangiovese som har en fruktig smak med fin struktur.

Beställ från Systembolaget

2016 Il Rosso - Vini Conestabile della Staffa

I utkanten av Montemelino i Umbrien producerar Danilo Marcucci vinet "Il Rosso" på handskördade sangiovese och sagrantinodruvor.
Markerna sköts ekologiskt; i källaren arbetar Danilo efter gamla principer och helt utan tillsatser.
Vinet är spontanjäst och växer upp på tank. Det här är ett riktigt livligt rödpang med rejäl frukt och struktur.

Blanc de Blancs Brut Nature Laherte Frères (78299) Beställas i kolli om 3 flaskor 438:-

Champagnen är torr och frisk med ett härligt mineraldjup – perfekt som fördrink!

Beställ från Systembolaget

NV Blanc de Blancs Brut Nature – Lahert frères

Familjen Lahertes egendom ligger i Chavot, Coteaux Sud d´Epernay. Idag är det den unga och passionerade Aurélien som är ansvarig för arbetet. Vinrankorna kommer i första hand och Aurélien har sedan några år lagt om delar av vinmarkerna till biodynamisk odling, att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Vinerna jäser och lagras i gamla bourgognefat och är mycket torra, fruktiga och komplexa. Det här är familjens blanc de blancs som framställts på chardonnay, utan någon tillsatt dosage. Ett mycket friskt och mineralrikt vin.

Beställning

Beställning för privatkunder görs online på Systembolagets hemsida genom beställningssortimentet eller privatimporten. Vi har alltid några olika artiklar tillgängliga i beställningssortimentet, blandade lådor eller 6-pack med favoriter.

För privatimport går det bra att plock fritt, vi har inget minimikrav. Tänk dock på att det alltid lönar sig att köpa 6- eller 12-pack. I prislistan för privatkunder hittar du mer info om frakt. Till Hansacompagniet i Malmö levererar vi fraktfritt.

För beställning av våra färdigblandade lådor genom Privatimporten använd lathunden nedan.

Vid frågor angående beställning kontakta emil.persson@vinnatur.se.

 

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång:
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet, Malmö: Fri frakt
Systembolag i Stockholm 60 kr/kolli
Övriga Systembolag 200 kr/kolli