Beställning

Beställning för privatkunder görs online på Systembolagets hemsida genom beställningssortimentet eller privatimporten. Vi har alltid några olika artiklar tillgängliga i beställningssortimentet, blandade lådor eller 6-pack med favoriter.

För privatimport går det bra att plock fritt, vi har inget minimikrav. Tänk dock på att det alltid lönar sig att köpa 6- eller 12-pack. I prislistan för privatkunder hittar du mer info om frakt. Till Hansacompagniet i Malmö levererar vi fraktfritt.

För beställning av våra färdigblandade lådor genom Privatimporten använd lathunden nedan.

 

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång:
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet, Malmö: Fri frakt
Systembolag i Stockholm 60 kr/kolli
Övriga Systembolag 200 kr/kolli

Prislista Privatkund

Lanseringar TSE Systembolaget

 

Laherte Frères, Champagne

Les Vigne d´Autrefois 2013. Nr. 97046, 494:- Finns i enstaka butiker, bl.a Limhamn, Västerås & Östersund

 

Le Coste, Lazio

Le Coste Rosso 2014. Nr. 95834, 387:-. Finns i butik Sergel, Stockholm.

Vin & Natur Champagne 7 (71729) 3 flaskor 1554:-

Den här lådan innehåller tre olika Champagner. Perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra Champagner!

Beställ från Systembolaget

NV Métisse Extra Brut - Marie & Olivier Horiot

Familjen Horiot håller till i distriktet Aube, som ligger närmare Bourgogne än Champagnes centralorter. Klimatet är aningen varmare och geologer har fastställt att jordarna här ofta har fler likheter med Bourgognes blandning av lera och kalk än med den klassiska Belemnita längre norrut, som är full av krita. Fram till år 2000 sålde familjen Horiot sina druvor till de större kooperativen och det var då Olivier kom in i bilden och bestämde sig för att börja göra eget vin. Förutom flera Champagner framställer Horiot även några av Champagnes främsta stilla viner. Den här Champagnen består av årgång 2014 som bas och reservvin som lagrats på solera. Horiot odlar inte bara de vanligaste champagnedruvorna - chardonnay, pinot noir och pinot meunier - utan även regionens mer bortglömda druvor, som pinot blanc, pinot gris, arbanne och petit meslier. Druvsammansättningen för det här vinet är 80% pinot noir och 20% pinot blanc med druvor från åtta olika vingårdar och dosage på två gram per liter. Degorgerad 13 december 2017. Vinet är karaktärsfullt och generöst fruktigt samtidigt komplext med integrerad syra och lång eftersmak.

2013 Les Longues Voyes Extra Brut - Laherte Frères

Familjen Lahertes egendom ligger i Chavot, Coteaux Sud d´Epernay. Sedan 2005 är det Aurélien som är ansvarig för arbetet. Vinrankorna kommer i första hand och Aurélien har sedan några år influerats av biodynamisk odling, att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Les Longues Voyes kan översättas till den långa vägen och hänvisar inte bara till de närmare 30 km som du behöver resa från Lahertes egendom till vinmarkern i Montagne de Reims, men även vinets förlängda lagringstid; 18 månader i fat och två år på i flaska. Dom 35 år gamla vinstockarna i Chamery växer i en jord bestående av lera och silt med kalk i underjorden, i denna jord odlas fina pinot noir-druvor som alltid tar lång tid på sig att få bästa mognad. Vinet har inte genomgått någon malolaktisk jäsning vilket gör det mycket friskt men det är ändå tillgängligt öppet och mjukt i smaken med en härlig komplexitet av den förlängda lagringen. Endast 4 gram dosage per liter. Degorgerad i januari 2017. Vinet går utmärk att lägga undan för lagring men är samtidigt härligt att dricka redan nu.

NV Le Mont Benoit Extra Brut - Emmanuel Brochet

I Villers-aux-Nœuds vid den norra utkanten av Montagne-de-Reims ligger familjen Brochets egendom. Här finns en väldigt fin vinmark som heter ”Mont Benoit” där har familjen Brochet hela 2,5 ha med pinot meunier, pinot noir och chardonnay som planterades i början på 60-talet. Jorden består av lera, silt och kalksten och är i en sydostlig sluttning. När Emmanuel tog över familjeegendomen 1997 såldes alla druvor till ett av de stora champagnehusen. När Emmanuel började göra sin första champagne visste han att han ville odla ekologiskt från första stund, i vissa delar av vingården experimenterar han även med biodynamisk odling. Le Mont Benoit är en av tre cuvéer som framställs. Det här vinet består av årgång 2015 som blandats med 20% reservvin från 2014. Druvorna är 35% pinot meunier, 25% pinot noir och 30% chardonnay. Efter 11 månaders lagring med jästfällning på fat har vinet legat två år med jästfällning på flaska. Emmanuel är en perfektionist och låter varje vinstock få de bästa förutsättningarna för att uttrycka sitt bästa i vinet. Det här är en frisk och mycket torr champagne med inslag av gröna äpplen, citron och nötter. Dosage: 4 gram per liter. Ett vin att dricka nu eller som med fördel kan lagras 10 år framåt. Det är inte någon överdrift att kalla Emmanuel Brochet för en av Champagnes största nya stjärnskott. Den totala produktionen är endast 9271 flaskor!

Vin & Natur Bubbel 1 (77474) 3 flaskor846:-

Den här lådan innehåller tre mousserande viner, från tre olika vinbönder i Frankrike.

Beställ från Systembolaget

2017 Pet'Sec - Les Capriades

2017 Pet'Sec - Les Capriades Det här mousserande vita vinet kommer från Faverolles sur Cher, en liten by nära Tours i Loiredalen. Där startade Pascal Potaire Les Capriades år 2005 men idag är även Pascals vän Moses Galouche involverad. Tillsammans gör de vin från sju hektar vinmark planterade med flertalet lokala druvsorter och odlingen sker enligt ekologiska principer. Projektet har från början gått ut på att framställa flaskjästa och kolsyrade viner under beteckningen pétillant naturel eller kort och gott pét-nat. Det här vinet är framställt på chenin blanc, menu pineau & chardonnay. I det lilla vineriet, som ligger insprängt i ett berg, jäser druvmusten i gamla fat och glasfibertankar. Sedan buteljeras det innan det är utjäst för att låta jäsningen som producerar bubblorna avslutas på flaska. Resultatet är ett livligt bubbel med ett torrt fruktigt och friskt uttryck Servera kylt 8-10 grader i vinglas. Håller bra efter öppning med korrekt förslutning

Crémant d´Alsace Extra Brut - Jean-Pierre Rietsch

Crémant d´Alsace Extra Brut - Jean-Pierre Rietsch Familjen Rietsch har en lång historia inom vinscenen i Alsace, de har varit aktiva i flera generationer! Under de tidigare åren var det inte enbart druvor de odlade utan även andra spannmål, frukt och tobak. Idag är det Jean-Pierre och hans fru Sophie samt hennes syster med man som står för lejonparten av arbetet. Familjens vineri, en renässansbyggnad från 1576, är belägen i Mittelbergheim vid foten av Vogeserna. De odlar på 12 hektar fördelat på fem olika lägen och markerna är ekologiskt certifierade sedan 2008. Jordmånen består av kalkblandad lerjord och där de odlar flera områdets typiska druvor. Vinet är gjort på druvorna auxerrois, chardonnay, pinot gris från årgångarna 2015 och 2016. Efter lagring på tank buteljerades vinet i samband med skörden 2017, då tillsättes färsk druvmust till flaskorna för att sätta igång en andra jäsning. Resultatet blev ett torrt mousserande vin med fina bubblor, smaken är fruktig med inslag brioche. Servera kylt, 8-10 grader och håller bra efter öppning med korrekt förslutning.

Méthode Traditionnelle - Claude Buchot

Méthode Traditionnelle - Claude Buchot
Claude Buchot som driver egendomen Les Vignes de Bry planterade sina första vinstockar 1974 i familjens mark i Maynal, södra Jura. Då var det betesmark för familjens kor och egendomen var även bland de första att börja odla ekologiskt. Claude har setts som en av de ekologiska pionjärerna men har på senare år intresserat sig för att skapa vin helt utan tillsatser. Egendomen odlar vin på 6 ha vinmark där jordmånen består av lera och kalksten. Detta mousserande vin är gjort på chardonnay enligt en metod där man tillsätter söt must till torrt vin för att jäsningen ska fortsätta på flaskan. Basvinet är från 2015 och musten från skörden året efter, degorgering är gjord i mars 2018. Det är ett elegant, torrt och friskt vin med inslag av mineral och gula äpplen. Servera kylt, 8-10 grader i vinglas.

Vin & Natur Helg 1 (73907) 3 flaskor879:-

Den här lådan innehåller tre olika viner: ett vitt från Italien och två röda från Frankrike.

Beställ från Systembolaget

2016 Bianco La Salita - Rabasco

Iole Rabasco hade turen att ärva familjens vackra marker med vinrankor och olivlundar i den lilla byn Pianella i provinsen Pescara som vi hittar i Abruzzerna och cirka fyrtio kilometer från Adriatiska havet. Markerna, på 450 m.ö.h., som hon tagit över har aldrig sett skymten av kemikalier och så fortsätter hon arbetet och förlitar sig på traditionen samt den astronomiska kalendern. Merparten av markerna består av montepulciano samt några rader med trebbiano och jorden är framför allt kalkrika lerjordar med inslag fossila och alluviala sediment. Egendomen består av tre olika vinmarker varav La Salita, på 2,5 hektar, ligger i en mycket brant sluttning med nordlig exponering vilket främjar syran i vinet. Trebianon druvorna till vinet har genomgått 1 dags maceration innan jäsningen ägde rum på ståltank. Det här torra vita vinet är både rikt och elegant på samma gång servera det kylt. Vinet håller ett par dagar efter öppning.

2017 Garance – Montanet Thoden

Egendomen startades av Catherine Montanet och Tom Thoden i början av 2000 och deras fina arbete i Vézelay strax söder om Chablis har betytt mycket för området. Dem är levande bevis på att ekologisk odling och hårt arbete i vinmarkerna kan leda till att ett bortglömt område som Vézelay förs till rampljuset. Redan 2003 blev gården ekologiskt certifierad och består av drygt åtta hektar med chardonnay och pinot noir. Markerna präglas såsom i närliggande Chablis av kalk men i Vézelay hittar vi även många olika sorters lera. Idag är det Catherines son Valentin som har det största ansvaret och han jobbar vidare med att utveckla egendomen. Det här röda vinet är gjort av Pinot Noir där hela klasar jästs i öppna ekfat och därefter lagrats på gamla bourgognefat i 10 månader. Det här är en Bourgogne i en slank och elegant stil med fokus på frukt och helt utan känsla av ny ek. Servera vid 16 grader och håller mycket bra i flera dagar efter öppning.

2017 Jeunes Vignes - Clos du Rouge Gorge

Det här röda vinet kommer från Latour de France, en liten by nära Perpignan och den spanska gränsen i Languedoc-Roussillon. Egendomen drivs sedan 2002 av den unge och passionerade Cyril Fhal. Vinmarkerna består av cirka fem hektar och är planterade i terrasser på två hundra femtio meters höjd. Jordmånens sammansättning av gnejs och skiffer samt den östliga till nordliga exponeringen av vingårdarna gör det möjligt att framställa viner som kännetecknas av friskhet och mineralitet trots det soliga klimatet. Vinet Jeunes Vignes framställs på tjugofem år gamla grenachevinstockar. Det är elegant och kryddigt med full energi och utvecklas väl med luftning. Det här vinet gör sig också bra efter några års lagring. Drick det vid 16 grader helst samma dag.

Vin & Natur 26 (72301) 6 flaskor1398:-

Den här lådan innehåller sex olika viner. Lådan är komponerad för att passa årstiden och är perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra viner!

Beställ från Systembolaget

2016 Bianco Vivace – Vini Rabasco

Vini Rabasco ligger i Colline Pescaresi-området, mellan Adriatiska havet och Appennini-bergen i Abruzzo. Här odlar den inspirerande kvinnan Iole Rabasco mest montepulciano och trebbiano i vinmarker som består av lera med en liten del silt. Området är varmt men hennes vinmarker drar nytta av svala sommarvindar uppe på berget. Det här är ett underbart lätt pärlande vin, framställt på trebbiano enligt Pet-Nat metoden. Vinet är livligt med mycket friskhet, toner av mineral, salt och gröna äpplen. Perfekt att servera kylt, vid ca 8 grader, som aperitif och är som godast om den dricks upp samma dag.

2017 Cheverny Blanc – Hervé Villemade

Hervé Villemade tog i slutet av 1990-talet över den gamla familjedomänen med vinmarker i hjärtat av Cheverny i östra Loire. Där odlar han många av områdets typiska druvor som växer upp i lerjordar med flinta och silex. Vinet har appellation Cheverny, är ekologiskt certifierad och består av 70% sauvignon blanc och 30% chardonnay som vuxit upp på tank. Detta har resulterat i ett riktigt fruktigt och friskt torrt vin. Det här måste dessutom vara en av dom godaste årgångarna av vinet. Servera vinet runt 8-10 grader, en öppnad flaska håller sig bra ett par dagar.

2017 Fol Vino Bianco – Cerruti

Ezio Cerutti håller till i byn Castiglione Tinella, mellan Asti och Langhe i Piemonte, där han har sju hektar med 60 åriga vinstockar av moscato som planterats i branta sluttningar ca 400 meter över havet. 1982 köpte han egendomen som drivs ekologiskt och huvudsakligen används för hans söta passito Sol som fram till för bara för några år sedan var det enda vin han gjorde. Nu gör han även ett torrt vin på moscato som klassificerats som ett bordsvin och vuxit upp på cementtank och gamla fat. Vinet är aromatiskt med härlig fräschör och inslag av tropisk frukt. Servera vinet vid 8-10 grader och drick det samma dag som det öppnats.

2017 Classe – Mas Coutelou

Mas Coutelou ligger i Puimission, en liten by sydväst om Montpellier i Languedoc. Egendomen drivs av Jean-Francois Coutelou som idag närmast kan beskrivas som en kultpersonlighet i området. Vinmarkerna, bestående av kalkblandad lera, är planterade med flera för området typiska druvor. Arbetet i vinmarkerna sköts med stor respekt för miljön och sedan 1987 är gården ekologiskt certifierad. I källaren undviker Jean Francois att påverka vinet i onödan, vinerna ser aldrig skymten av tillsatt svavel. Vinet är uppväxt på cement- och glasfibertank. Det här vinet framställs av syrah, grenache och lite mourvèdre som ger ett generöst fruktigt torrt vin som är gott att dricka lätt svalt vid ca 14 grader samma dag som det öppnats.

2017 Rosso Hellen – Calcarius

Calcarius är ett samarbete mellan vännerna Danilo Marcucci och Valentina Passalacqua från den vackraste hörnan av Puglia, Gargano, i Italiens klack! Vinmarkerna är nästan vita till färgen av all kalk som finns där och ekologiskt certifierade. Danilo Marcucci växte upp i södra Umbrien, där han idag har sin egendom, men har jobbat med vin över hela världen och idag är han även involverad i flera projekt runt om i Italien. Det här är hans senaste samarbete som han gör tillsammans med markernas ägare Valentina. Hellen är framställt på den lokala druvsorten nero di troia som mognar sent och ger viner med bättre fräschör än exempelvis primitivo som också är vanlig i området. Vinet har genomgått maceration med skalen i tio dagar. Det här röda vinet bjuder på massor av solmogna mörka bär och kryddighet men samtidigt spänst och syra. Drick vinet svalt runt 14 grader, håller minst ett dygn efter öppning.

2016 Lia Ví Barbera d'Asti – Az. Agr. Carussin

Az. Agr. Carussin har ett långt förflutet i Piemonte med anor tillbaks till 1927. Egendomen startade med fyra hektar i byn San Marzano Oliveto och består idag av 26 hektar ekologiskt certifierad vinmark. Vingårdarna är planterade med i huvudsak barbera som är den vanligaste druvan i Piemonte. Idag är det den energiska sonen Luca som har ett stort ansvar för egendomen. Mamma Bruna sköter om gården där de utöver vinmakning även driver ett projekt för barn med psykiska besvär och funktionsförhinder. Brunas man Luigi är allt i allo och tar hand om det administrativa. Det här vinet har D.O.C.G. beteckning och är framställt på barbera som har lagrats på betongtank. Vinet är torrt, gediget fruktigt med en pigg syrlighet som balanseras av mjuka tanniner. Vinet kan drickas direkt, gärna vid 16 grader och håller flera dygn efter öppning.

Vin & natur rött 1 (74229) 6 flaskor Slut! 1290:-

Den här lådan innehåller tre olika röda viner, från tre olika vinbönder i Frankrike och Italien.

Beställ från Systembolaget

2 x 2017 La Chaussée Rouge - La Grange aux Belles

2017 La Chaussée Rouge - La Grange aux Belles Marc Houtin, Julien Bresteau och Gérald Peau är trion som driver egendom La Grange aux Belles - som grundades av Marc 2004, Julien anslöt 2008 och slutligen 2016 blev även Gérald partner. Deras vision har varit från starten att driva ett hållbart jordbruk och med stor respekt för miljön, vilket resulterade i att hela vingården blev ekologiskt certifierad 2011. Egendomen ligger i Soulaines-sur-Aubance (Anjou), strax söder om Angers i Loire. Där har de idag har hand om 15 ha vinmark bestående av schist- och lerjordar där mestadels är planterat med gamla stockar av, för området, typiska druvsorter. Det här vinet är gjort av grolleau & cabernet franc med "maceration carbonic", för att framhäva den saftiga röda frukten, och därefter legat en kortare tid på tank. Det är ett vin som har mycket parfym i doften och är lätt i stilen med fokus på röd frukt. Får gärna drickas svalt.

2 x 2016 Rosso de Gaetano - Le Coste

2016 Rosso de Gaetano - Le Coste Le Coste di Gradoli drivs av Clémentine Bouveron och Gian-Marco Antonuzi i orten Gradoli i regionen Lazio, nordöst om Rom. Clémentine och Gian-Marco lärde känna varandra 2001 när de båda studerade vin i Alsace. Efter några års studerande och praktiserande på varsina håll fann Gian-Marco en övergiven egendom i Gradoli som de tillsammans har drivit sedan dess. Vinmarkerna består idag av 14 hektar med gamla stockar, marker de själva planterat och ligger ungefär 600 meter över havet. Jordmånen är framförallt vulkanisk efter en mängd tidigare vulkanutbrott vilket gjort jordmånen väldigt varierande. Markerna odlas ekologiskt med biodynamiska inslag. Det här röda vinet är gjort av mestadels sangiovese (60%) men innehåller även en del syrah och merlot (40%). Druvorna genomgår först en två veckor lång maceration innan det sedan får lagras på tank i sex månader. Vinet är fantastiskt fruktigt utan att bli för tungt med en pigg syra och mjuka tanniner. Drick det vid 16°. Vinet smakar bäst samma dag som det öppnats.

2 x 2017 Zig Zag - Les Deux Terres

Domänen Les Deux Terres är ett samarbete mellan vännerna Vincent Fargier och Manu Cunin som odlar vin från sammanlagt tretton hektar i den lilla byn Villeneuve de Berg i hjärtat av Ardèche. Manu och Vincent träffades första gången 1997 men det var inte förrän 2009 de startade upp verksamheten efter att Vincent fått ta över en del av vinmarken, bestående av kalkblandad lera, från sin far som skulle gå i pension. Samtidigt hade Manu hittat en mark, som bestod till stor del av basalt, att hyra några kilometer bort i Lussas. ”Deux Terres” betyder två jordar vilket fick bli en hänvisning till enandet av deras två vingårdar. Sedan starten har de arbetat enligt ekologiska principer. De odlar flertalet druvor typiska för området och Zig Zag är gjort av syrah och grenache, som jäst separat och därefter blandats och lagrats på gamla ekfat i ungefär 8 månader. Syrahns närvaro i vinet är tydligt - i färg, längd och doft. Det är mycket frukt och kryddighet med integrerad strävhet. Vinet smakar bäst samma dag som det öppnats.

Vin & Natur Josgrop (82399) 6 flaskor1026:-

Sedan 2014 har vi framställt vår egen kolsyrad cider på ekologisk certifierad frukt från Verner’s biodynamiska fruktplantage, Bellingehus på Själland. Frukten är noga utvald, krossad, pressad samt buteljerad på flaska utan filtrering av Ulf Ringius och Emil Broomé. Tanken är att skapa drycker på äpplen och annan frukt, att göra något torrt och fruktigt med frisk syra – baserat på förutsättningarna och den frukt som finns närliggande. Årgång 2017 fortsatte vi i samma spår som 2016 med att producera tre sorters cider: Josgrop, Häxan och Ananas. Produktionen är på cirka 2000 flaskor.

Beställ från Systembolaget

2 x 2017 Josgrop

Blandning av äpplena Röd aroma, Broströms Guldreinette, Sukkertop, Belle de Boskoop, Dronning Louise & Ananas Reinett.

2x 2017 Häxan

Den här cidern är framställd på en blandning av olika äppelsorter, päron och kvitten.

2 x 2017 Ananas

Harmoniskt torr äppelcider gjord på den äppelsort som vi brinner för allra mest - Ananas Reinet.

Vin & Natur Champagne 6 (71184) 3 flaskor 1580:-

Den här lådan innehåller tre olika Champagner. Perfekt för dig som på ett enkelt sätt vill närma dig våra Champagner!


2014 Polisy Blanc de Blancs Brut Nature - Champagne André Beaufort

Familjen Beaufort har gjort vin i Champagne i flera generationer. Allt började med André Beaufort 1933. I slutet av sextiotalet bestämde sig André och hans son Jacques för att helt sluta med syntetiska besprutningsmedel, då Jacques fått problem med allergier efter arbetet i vingårdarna. Beaufort blev en av de första ekologiskt certifierade vinproducenterna i Champagne 1971. Idag har Jacques lämnat över huvudansvaret för domänen till tre av sina söner. Man odlar pinot noir och chardonnay på 1,6 hektar i Ambonnay och 5,5 hektar i Polisy som ligger i den sydligaste delen av Champagne. Denna champagne är gjord på 100% chardonnay skördat i Polisy från årgång 2014. Degorgerad i november 2017. Vinet är mycket torrt och friskt med generös frukt och mineralisk avslutning! Vinet har inte någon dosage.

2011 Sève Blanc de Noirs - Olivier Horiot

Olivier och Marie bor i byn Les Riceys bara ett stenkast från Bourgogne i den sydligaste delen av Champagne. Här är jorden lik den i Chablis, bestående av en blandning av kalksten och leran Kimmeridgian och Portland. Olivier har gjort vin här sedan år 2000, innan dess gick alla familjens druvor till det lokala kooperativet. Paret jobbar med många olika vinmarker i området och separerar druvorna i uppväxten för att kunna skilja olika terroir. Förutom flera Champagner framställer Horiot även några av Champagnes främsta stilla viner. Den här Champagnen kommer från den fantastiska vinmarken En Barmont i Riceys och består av 100% pinot noir från skörden 2011. Vinet har jäst på gamla fat och flyttades för en andra jäsning på flaska i augusti 2012 därefter har det legat på jästfällning fram till degorgering i mars 2017!! Vinet är rikt och komplext med tyngd och spänst i syran. Avslutningen är mycket lång. Vinet har inte någon dosage.

NV Rosé de Meunier - Laherte Frères

Familjen Lahertes egendom ligger i Chavot, Coteaux Sud d´Epernay. Idag är det den unga och passionerade Aurélien som är ansvarig för arbetet. Vinrankorna kommer i första hand och Aurélien har sedan några år lagt om till biodynamisk odling, att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Vinerna jäser och lagras i gamla bourgognefat och är mycket torra, fruktiga och komplexa. Det här är en av tre av Lahertes roséchampagner, framställd på 100% pinot meunier. Vinets färg kommer delvis från skalmaceration men också genom att 10% rött vin adderats. Basen i vinet är årgång 2015 och 50% av vinet utgörs av vin från 2014 som legat på fat. Vinet degorgerades i juli 2017 har låg 2,5 gram dosage. Resultatet är en frisk och bärig rosé med inslag av nypon, hallon och körsbär. Avslutningen är lång och uppfriskande.

Vin & Natur Grillåda (79009) 3 flaskor 855:-

Den här lådan innehåller tre flaskor rött vin från några av våra favoriter i Loire och södra Frankrike.

Beställ från Systembolaget

2013 Rouge de Causse - Le Petit Domaine de Gimios

Anne-Marie Lavaysse och hennes son Pierre gör vin på 5 hektar kring byn St Jean de Minervois tidigt 2000-tal. Rouge de Causse är gjord på dryt 10 mer eller mindre kända lokala druvsorter som växer tillsammans i jordar med mycket kalksten. Druvorna har pressas tillsammans och växer upp på ståltank, utan någon form av tillsats. Vinet präglas av hö syra och en lätt utveckling i frukten.

Detta vin är perfekt med till grillat lamm eller nöt med mycket örter som för tankarna till södra Frankrike, rosmarin och timjan!

2017 On peut pas vraiment dire que - Mas Coutelou

Jean Francois Coutelou´s familj har odlat certifierat ekologiskt sedan 1987. På 12 hektar odlar han 12 olika druvsorter i och kring byn Pumission. Detta vin är gjord med 100% Mourvedre, växt i kalkblandad lera.
Vinet är uppväxt på cement- & glasfibertank och är ett härligt fruktintensivt och fräscht uttryck av druvan mourvédre

Drick gärna med grillat griskött och grillade rödbetor.

2016 O Galarneau - Mai & Kenji Hodgson

Mai & Kenji har odlat vin nära Faye d'Anjou sedan 2010, och odlar idag chenin blanc, cabernet franc och grolleau fördelat på 4 hektar. O Galarneau är 100% Cabernet franc, mörk frukt i en lätt kropp med örtiga inslag.
Vinet passar perfekt till grillad kyckling med en fransk potatissallad med massor av persilja i.

2017 Petit Jo La Roche Buissière (74813) Beställas i kolli om 6 flaskor171:-

Vinet framställs på mestadels grenache som blandats med lite syrah från ekologiskt certifierade vinmarker i södra Rhône. Petit Jo är en pigg favorit som du smidigt kan beställa i beställningssortimentet.

Beställ från Systembolaget

2017 Petit Jo – La Roche Buissière

Vinet kommer från södra Rhône närmare bestämt från byn Faucon. Egendomen har varit i familjen Jolys ägo sedan början på 1970-talet. Idag är det Antoine som tillsammans med sin fru Laurence driver gården. Sedan 1980 har familjens sjutton hektar vinmark odlats ekologiskt. Vingårdarna ligger på hög höjd, upp mot 450 meter över havet och här växer grenache, syrah, cinsault, mourvèdre och lite merlot. Just det här vinet är framställt på 75 % grenache och 25 % syrah från tjugofem år gamla vinstockar. Efter att stjälkarna avlägsnats och vinet pressats har vinet jäst och lagrats i neutrala cementtankar. Den för området höga höjden i kombination med kalkrik jordmån och sydfransk sol ger ett ovanligt fruktigt och friskt rött vin.

2016 Il Rosso - Vini Conestabile della Staffa (73641) Beställs i Kolli om 6 flaskor203:-

Detta röda vin kommer från Umbrien och är gjort på mestadels sangiovese som har en fruktig smak med fin struktur.

Beställ från Systembolaget

2016 Il Rosso - Vini Conestabile della Staffa

I utkanten av Montemelino i Umbrien producerar Danilo Marcucci vinet "Il Rosso" på handskördade sangiovese och sagrantinodruvor.
Markerna sköts ekologiskt; i källaren arbetar Danilo efter gamla principer och helt utan tillsatser.
Vinet är spontanjäst och växer upp på tank. Det här är ett riktigt livligt rödpang med rejäl frukt och struktur.

Blanc de Blancs Brut Nature Laherte Frères (78299) Beställas i kolli om 3 flaskor 422:-

Champagnen är torr och frisk med ett härligt mineraldjup – perfekt som fördrink!

Beställ från Systembolaget

NV Blanc de Blancs Brut Nature – Lahert frères

Familjen Lahertes egendom ligger i Chavot, Coteaux Sud d´Epernay. Idag är det den unga och passionerade Aurélien som är ansvarig för arbetet. Vinrankorna kommer i första hand och Aurélien har sedan några år lagt om delar av vinmarkerna till biodynamisk odling, att plöja och syresätta marken vår och höst är en självklarhet. Vinerna jäser och lagras i gamla bourgognefat och är mycket torra, fruktiga och komplexa. Det här är familjens blanc de blancs som framställts på chardonnay, utan någon tillsatt dosage. Ett mycket friskt och mineralrikt vin.

Vin & Natur Husvitt 1 (Privatimport) 6 flaskor1314:-

Den här lådan innehåller sex flaskor fördelat på tre olika vita viner.

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur Malmö AB / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång: Lämna fältet tomt
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet: Fri frakt
Systembolag i Stockholm (1-12 flaskor): 60 kr
Övriga Systembolag (6-12 flaskor): 200 kr


2 x 2014 Etna Bianco, Quantico

Quantico drivs av Giovanni Raiti och Pietro Di Giovanni som sedan 2009 tagit vara familjens gamla marker för att göra eget vin. Egendomen ligger i Linguaglossa, på norra Etna och består av sex hektar planterat med vin, hasselnötter och oliver. Vinrankorna är 3-80 år gamla och består huvudsakligen av nerello mascalese, nerello cappuccio, carricante, catarratto och grillo men det finns även mindre mängder minnella bianca, minnella nera, grecanico och moscato. Vinet Etna Bianco består av 70% carricante, 20% catarratto och 10% grillo. Vinet är ett spännande vin med härlig frukt och aromatik som skiner av Etnas norra sida..

2 x 2016 La Rebelle, Les Vignes des Bry

Den äldre herren Claude Buchot planterade tillsammans med sin far på 70-talet vinmarker i familjens betesmarker. De har varit odlat utan pesticider i 40 år. Vinmarkerna ligger i södra Côtes du Jura och vinet La Rebelle är gjort på Chardonnay från byn Maynal. Vinet är gjort på tank för att behålla ungdom i syran. Det är frisk, mineraliskt och smakar som vin från Jura. Väldigt enkelt att dricka mycket av.

2 x 2016 Melon, La Sœur Cadette

Valentin Montanet har tagit över ansvaret för familjens produktion. Han är runt 30 år och redan nu lång erfarenhet av vinproduktion. Vinerna under etiketten La Sœur Cadette är gjort på druvor som är köpta av likasinnade vinbönder. Druvan Melon de Bourgogne, som det här vinet är gjort av, kommer i denna svåra årgång från västra Loire och från deras egna marker med Melon de Bourgogne i Vézelay i norra Bourgogne. Vinet är fruktigt, enkelt och med en fin fräschör.

:-

Beställning

Beställning för privatkunder görs online på Systembolagets hemsida genom beställningssortimentet eller privatimporten. Vi har alltid några olika artiklar tillgängliga i beställningssortimentet, blandade lådor eller 6-pack med favoriter.

För privatimport går det bra att plock fritt, vi har inget minimikrav. Tänk dock på att det alltid lönar sig att köpa 6- eller 12-pack. I prislistan för privatkunder hittar du mer info om frakt. Till Hansacompagniet i Malmö levererar vi fraktfritt.

För beställning av våra färdigblandade lådor genom Privatimporten använd lathunden nedan.

 

1. Gå till privatimporten
2. Registrera dina uppgifter
3. Fyll i formuläret enligt exemplet nedan.

Leverantör: Vin & Natur / bonjour@vinnatur.se
Producent: Lämna fältet tomt
Dryckens namn: Ange lådans namn
Varugrupp: Övrigt
Antal: Ange alltid önskat antal lådor
Årgång:
Volym ml: 4500 ml
Förpackning: Flaska
Alkoholhalt: 12 %

4. Klicka på lägg till
5. Välj butik och skicka förfrågan

Frakt:
Systembolaget i Hansacompagniet, Malmö: Fri frakt
Systembolag i Stockholm 60 kr/kolli
Övriga Systembolag 200 kr/kolli