Blanc de Blancs Metodo Classico | Alessandro Viola | Sicilien | Mousserande | Alcamo, Contrada da Fastuchera | Catarratto | Kalkblandad lera | 90% uppväxt på tank och resten på barrique.
Skörd 2014. Degorgerad 2017.
20 månader sur latte | 70 | 25 | | Ekologisk | 750ml | 285:- |
Prety 2014 | Alexandre Jouveaux | Bourgogne | Vitt | Tournus | Chardonnay planterad 1943 - 1945 | Kalk | Uppväxt på bourgognefat. | | 0 | | | 750ml | 295:- |
Le Vigne du Clous 2014 | Alexandre Jouveaux | Bourgogne | Vitt | Uchizy | Chardonnay | Kalk | Uppväxt på demi-muid | | 0 | | | 750ml | 275:- |
Pure magique pas de chimique 2017 | Anders Frederik Steen | Ardèche | Rött | Ardèche (Le Mazel) | Syrah & viognier | kalkblandad lera | Uppväxt på tank.
Direkt press av Viognier och hälften av Syrahn. Resten har maceration med avstjälkade druvor. | | 0 | Vertikalpress (handpumpad) | Ecocert | 750ml | 245:- |
Blanc 2014 | Andrea Calek | Ardèche | Vitt | Alba la Romaine, Ardèche | 70% Viognier & 30% Chardonnay från 35 år gamla stockar. | Kalkhaltiga lerjordar | 2 år i gamla fat. | 20 | 0 | Vaslin | Ekologisk (Ecocert) | 750ml | 305:- |
Pénultième 2014 | Andrea Calek | Ardèche | Rött | Alba la Romaine, Ardèche | Merlot & Syrah | Kalkhaltiga lerjordar | 90 dagars maceration
15 månader på gamla fat | 25 | 0 | Vaslin | Ekologisk (Ecocert) | 750ml | 300:- |
Cinquecampi Rosso 2016 | Az. Agr. Cinque Campi | Emilia | Mousserande | Lambrusco dell’Emilia IGP | Lambrusco Grasparossa, Malbo Gentile & Marzemino | Sand, silt & lera | Uppväxt på ståltank.
jäsning på flaska | | 0 | | ekologisk | 750ml | 185:- |
Torrettanera 2016 | Az. Agr. Siciliano | Sicilien | Rött | Contrada da Marchesa, Etna | Nerello Mascalese & 10% Nerello Cappuccio | Vulkanisk | Åtta dagars maceration.
uppväxt på gamla fat | | 10mg | | Ekologisk utan cert. | 750ml | 237:- |
1368 Pago Cerro las Monjas 2007 | Barranco Oscuro | Granada | Rött | La Contraviesa, Granada | Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Garnacha, Merlot | fattig & stenig jord. 1368 möh. | uppväxt 24 mån på ek och tank. | | 0 | | | 750ml | 322:- |
Hellen 2017 | Calcarius | Puglia | Rött | Apricena, Puglia | Nero di Troia | kalksten & kimmeridgian | | | | | | 750ml | 210:- |
Pur Meunier | Christophe Mignon | Champagne | Mousserande | Festigny | 35 år gammal Pinot Meunier | Lera, silt & kalksten. syd/syväst exponering | Jäst på emaljerad ståltank.
ingen dosage
| | < 35mg/l | Horisontell pneumatisk press | Geologic | 750ml | 418:- |
Blanc 2017 | Clos du Rouge Gorge | Languedoc-Roussillon | Vitt | Latour de France | 85% Macabéo från 80 år gamla stockar & 15% Carignan Blanc | Gnejs | 9 månader på gamla 500 liters fat | | | | Ekologisk (ecocert) | 750ml | 343:- |
Jeunes Vignes 2017 | Clos du Rouge Gorge | Languedoc-Roussillon | Rött | Latour de France | Grenache från 25 år gamla stockar | Gnejs | 500 liters fat i 9 månader | | | | Ekologisk (ecocert) | 750ml | 274:- |
Pigro delle Sorbe 2017 | Collecapretta | Umbrien | Vitt | Umbrien | Greco | | | | 0 | | | 750ml | 255:- |
La Châtelaine 2017 | Domaine de la Cadette & La Soeur Cadette | Bourgogne | Vitt | Vézelay | Chardonnay | Stenig lerfattig jord & kalksten. Sydsluttning | Uppväxt på ståltank i 7 månader | 35 | 25 | Pneumatisk | Ekologisk (AB) | 750ml | 240:- |
Bourgogne Blanc 2017 | Domaine de la Cadette & La Soeur Cadette | Bourgogne | Vitt | Mâcon | Chardonnay | | Uppväxt på ståltank | | | | | 750ml | 208:- |
l´Air Innocent 2015 | Domaine de la Fessardière | Loire | Vitt | Muscadet Sèvre-et-maine | 60 år gammal Melon de Bourgogne | steniga skifferjordar | Uppväxt 6 mån på jästfällningen i tank. | | 20mg/l | | ekologisk (Ecocert) | 750ml | 156:- |
De l’Aube à l’Aube 2016 | Domaine des Fauvettes | Bourgogne | Rött | Uchizy | Pinot Noir | | Uppväxt på gamla fat. | | 0 | | | 750ml | 350:- |
Bourgogne Rouge 2017 | Domaine Didon | Bourgogne | Rött | Chassey le Camp | Pinot Noir | Sluttning mot öst. Lera & Kalksten | maceration med hela klasar.
Uppväxt på 9 månader på gamla fat. | | | | Biodynamisk utan cert. | 750ml | 325:- |
Les Acacias 2015 | Domaine du Moulin | Loire | Vitt | Cour-Cheverny | Romorantin från 46 och 14 år gamla stockar | lerjordar med mycket flinta och silex | 80% ligger på 500 liters accaciafat 20% på 228 liters fat | | | | Ekologisk (Ecocert) | 750ml | 285:- |
Cailloux 2016 | Domaine la Bohème | Auvergne | Rött | Auvergne | Pinot Noir & Gamay d´Auvergne | | | | 0 | | Ekologisk (Ecocert) | 750ml | 315:- |
Festejar Rosé 2017 | Domaine la Bohème | Auvergne | Mousserande | Auvergne | Gamay | Vulkanisk | Méthode Ancestral | | 0 | | Ekologisk (Ecocert) | 750ml | 245:- |
Galerne 2016 | Domaine Montanet-Thoden | Bourgogne | Vitt | Vézelay | Chardonnay | Kalk & leradominerade jordar | vinifikation på ståltank | | | | Ekologisk (AB) | 750ml | 237:- |
Garance 2017 | Domaine Montanet-Thoden | Bourgogne | Rött | Vézelay | Pinot Noir | 3 hektar spridda vinmarker. Kalk & röd lera | Legat på gamla bourgognefat i 10 månader. | | | | Ekologisk (AB) | 750ml | 237:- |
Vi Rosat 2015 | Els Jelipins | Penedès | Rosé | Font-Rubi, Penedes | Sumoll & lite Macabeu | | Druvor vinifierade tillsammans
2 dagar maceration
uppväxt på Amphora | | | | | 750ml | 330:- |
Vi Negre 2013 | Els Jelipins | Penedès | Rött | Font-Rubi, Penedes | 80 % Sumoll 20% Garnacha, 80 år gamla stockar | Lera & quartz | naturlig jäst
druvor uppväxta var för sig
3 år i foudres och amphora. | | | Handdriven korgpress | | 750ml | 550:- |
Langhe Rosso 'Nòtu e l'albera' 2014 | Fabio Gea | Piemonte | Rött | Langhe rosso | | | | | | | | 750ml | 430:- |
T Vino bianco 2015 | Francesco Guccione | Sicilien | Vitt | Monreale | Trebbiano | Lera | Uppväxt på stora gamla fat | | | | Ekologisk | 750ml | 289:- |
RC Vino Rosso 2014 | Francesco Guccione | Sicilien | Rött | Monreale | Perricone & Nerello Mascalese | Lera | | | | | | 750ml | 315:- |
P Vino Rosso 2014 | Francesco Guccione | Sicilien | Rött | Monreale | Perricone | | | | | | | 750ml | 315:- |
NM Vino Rosso 2014 | Francesco Guccione | Sicilien | Rött | Monreale | Nerello Mascalese | | | | | | | 750ml | 315:- |
Le Verre est dans le fruit 2013 | Gérard Schueller et fils | Alsace | Vitt | Pfersigberg, Eguisheim | Riesling | | | | | | Biodynamik. Utan certifiering. | 750ml | 255:- |
Gewurztraminer 'Steiner' 2015 | Jean Ginglinger et Fils | Alsace | Vitt | Grand Cru 'Steinert' Pfaffenheim | Gewurztraminer | Kalksten & Quartz | 1 år på gamla fat | | 0 | | Ekologisk (Ecocert) | 750ml | 290:- |
Le Petit Têtu 2017 | Jean-Marie Berrux | Bourgogne | Vitt | Corpeau | 35 år gammal Chardonnay | kalk & lera | uppväxt på gamla fat | | | Pneumatisk | Biodynamisk (Ecocert) | 750ml | 292:- |
Crémant d´Alsace | Jean-Pierre Rietsch | Alsace | Mousserande | Mittelbergheim | Auxerrois, Chardonnay & Pinot Gris | | Méthode Traditionell | | 0 | | | 750ml | 230:- |
Riesling 'Stein' 2015 | Jean-Pierre Rietsch | Alsace | Vitt | Mittelbergheim | Auxerrois | | | | | | Ekologisk (Ecocert) | 750ml | 293:- |
Le Fil Rouge 2015 | Jérôme Lambert | Loire | Rött | Rablay sur Layon | 70% Grolleau, 30% Cabernet Franc | Silt | | | 0 | | | 750ml | 240:- |
Le Zudefruit 2015 | Jérôme Lambert | Loire | Rött | Rablay sur Layon | Grolleau | Silt | Skördat i oktober.
8 månader på tank. | | 0 | | | 750ml | 230:- |
Mémoire de pionniere 2011 | La Coulée d’Ambrosia | Loire | Vitt | Beaulieu sur Layon | Chenin Blanc | Schist och lera | uppväxt i ett fat från syskonen haquet. | | 0 | manuell korgpress | Biodynamisk (Ecocert) | 750ml | 315:- |
Les Dorrées 2014 | La Grapperie | Loire | Vitt | Coteaux du Loir | Chenin Blanc | Lera & flinta | Uppväxt på gamla fat i 24 månader. | | 0 | | Ekologisk (Ecocert) | 750ml | 315:- |
L´Enchanteresse 2015/2016 | La Grapperie | Loire | Rött | Coteaux du Loir | Pineau d´Aunis | Lera & flinta | 12 & 24 månader på gamla fat.
Blandning av årgång 2015 & 2016. | | 0 | | Ekologisk (Ecocert) | 750ml | 370:- |
Mâcon-Bray 'Les 117 Moutons Blancs' 2017 | La Vigne de Mouton | Bourgogne | Vitt | Mâcon-Bray | Chardonnay Vieille Vigne | Lera och kalk | Uppväxt på tank | | 30 mg | | Biodynamisk | 750ml | 245:- |
Mâcon-Bray 'Le Mouton Noir' 2017 | La Vigne de Mouton | Bourgogne | Rött | Mâcon-Bray | Gamay | Lera och kalk | Uppväxt på gamla fat | | 0 | | Biodynamisk | 750ml | 234:- |
Rosé de Meunier | Laherte Frères | Champagne | Mousserande | Chavot | Pinot Meunier | Kalksten, silt, kalk | Alkoholjäsning på barrique & foudres
30 % rosé de macération. 10 % rött vin, 60 % vitt vin
Dosage: 2,5g/l | | 20 mg/L vid press | hydralisk vertikalpress 4000kg | Biodynamiska influenser. Ingen certifikation | 750ml | 365:- |
Les Beaudiers, Rosé de Saignée 2013 | Laherte Frères | Champagne | Mousserande | Chavot | Pinot Meunier. Planterades 1953, 1958 & 1965 | Tunt lager av lera & silt. Lite flinta och småsten. Kalkhaltig underjord. | Avstjälkade druvor.
10 timmars maceration.
| 50 | 20 mg/L vid press | Hydralisk vertikalpress 4000kg | Biodynamiska influenser. Ingen certifikation. | 750ml | 513:- |
Les 7 | Laherte Frères | Champagne | Mousserande | Chavot | Fromenteau, Arbanne, Petit Meslier, Pinot Meunier, Chardonnay, Pinot Noir & Pinot Blanc. Planterades 2003 | Kalkhaltig lera med flinta, schist & småsten | Naturlig jäst.
Jäsning & lagring på minst tio årgångar gamla Bourgognefat.
Lagring sex månader med regelbunden omrörning av jästfällning.
Blandning av gamla årgångar liknande en solera med start 2005.
60% av senaste årgången och 40% från soleran.
brut nature | 50-80 | 20 mg/L vid press | Hydralisk vertikalpress 4000kg | Biodynamiska influenser. Ingen certifikation. | 750ml | 722:- |
Les Empreintes 2012 | Laherte Frères | Champagne | Mousserande | Chavot | Chardonnay, Chardonnay muscaté, Pinot Noir, Pinot Meunier | Les Rouges Maisons (pinot noir planterad 1983) lera med schist och flinta. Les Chemins d’Epernay (Chardonnay planterad 1957) lera & sand. Les Monts Bougies (Pinot Meunier planterad 1957) sand & sten med kalksten. | gamla bourgognefat i 6 mån
| | 20 mg/L vid press | hydralisk vertikalpress 4000kg | Biodynamiska influenser | 750ml | 572:- |
Lamoresca Bianco 2017 | Lamoresca | Sicilien | Orange | San Michele di Ganzaria, Catania | Vermentino | Lera & kalksten | två dagar skalkontakt
jäst på plasttank, uppväxt på cement & gamla ekfat. | 25 | | | Ekologisk (Q certificazioni) | 750ml | 255:- |
Lamoresca Rosato 2017 | Lamoresca | Sicilien | Rosé | Contrada Camemi, Piazza Armerina, Province of Enna | Frappato 90% & Moscato | Sandiga jordar | Uppväxt på tank | | 0 | | Ekologisk (Q certificazioni) | 750ml | 210:- |
Lamoresca Rosso 2017 | Lamoresca | Sicilien | Rött | San Michele di Ganzaria, Catania | Frappato 50 %, Nero d´Avola 20 % & Grenache 30% | Lera med kalksten | ca 30 dagars maceration
uppvuxen på plasttankar | | | | Ekologisk (Q certificazioni) | 750ml | 255:- |
Mascalisi 2017 | Lamoresca | Sicilien | Rött | Passopisciaro & San Michele di Ganzaria, Catania | Nerello Mascalese från 80 år gamla vinstockar i Passopisciaro, Etna & Frappato från Gigliotto, Catania | Vulkanisk i Passopisciaro & lera med kalksten i San Michele di Ganzaria. | 30 dagars skalkontakt.
jäst på plasttank.
uppväxt på cementtank. | | 0 | | Ekologisk (Q certificazioni) | 750ml | 255:- |
Esquiss' 2010 | Le Clos de la Bruyère | Loire | Vitt | Sologne | Menu Pineau | Flinta & Lera | Sent skördade druvor med botrytis. | | 5mg | | Ekologisk (AB) | 750ml | 420:- |
Le Coste Bianco 2011 | Le Coste | Lazio | Vitt | lieu dit Le Coste, Gradoli | 9 år gammal Procanico & Malvasia plus liten del lokala sorter | Vulkanisk jord | direkt press
uppväxt på 500 liters ekfat | | 0 | | | 750ml | 420:- |
Le Coste Bianco 2012 | Le Coste | Lazio | Vitt | lieu dit Le Coste, Gradoli | 10 år gammal Procanico & Malvasia plus liten del lokala sorter | Vulkanisk jord | direkt press
uppväxt på 500 liters ekfat | | 0 | | | 750ml | 420:- |
Rosso 2016 | Le Coste | Lazio | Rött | Gradoli, Lazio | 40 år gammal Greghetto Rosso plus lite Ciliegiolo, Colorino & Vaiano. | Vulkanisk jord | avstjälkade druvor
uppväxt på 500 liters ekfat | | 0 | | | 750ml | 240 |
C'est Im-Portant 2014 | Le Mazel | Ardèche | Rött | Valvignères | Portan | Kalk & kalkblandad lera | Uppväxt på tank | 30 | 0 | | Ekologisk (Ecocert) | 750ml | 150:- |
Rosé 2016 | Le Petit Domaine de Gimios | Languedoc-Roussillon | Rosé | Saint-Jean-de-Minervois | Terret rose samt Terret noir, Terret blanc, Carignan, Grenache, Syrah, Muscat, Cinsault, Aramon, Alicante från 100 år gamla stockar | Kalksten | En skvätt rött vin i muscat. | | 0 | | Biodynamisk (Demeter) | 750ml | 290:- |
Rouge Fruit 2016 | Le Petit Domaine de Gimios | Languedoc-Roussillon | Rött | Saint-Jean-de-Minervois | Huvudsak Terret rose, Terret noir, Terret blanc, Carignan, Grenache, Syrah, Muscat, Cinsault, Aramon, Alicante från 100 år gamla stockar. | Kalksten | Ståltank, druvorna pressas tillsammans | | 0 | | Biodynamisk (Demeter) | 750ml | 300:- |
Racines Blanc 2015 | Les Cailloux du Paradis | Loire | Vitt | Soings en Sologne | Chardonnay, Menu Pineau, Romorantin & Sauvignon Blanc | Silex & lera | uppväxt 24 månader på gamla fat. | | 5mg | | Ekologisk (Nature & Progres) | 750ml | 396:- |
Lumière des Sens 2015 | Les vignes de l’Angevin | Loire | Rött | Coteaux de Loir | Pineau d´Aunis | Kalkhaltig röd lera och flinta | | | | | | 750ml | 330:- |
Gama Sutra 2017 | Les Vins Contés | Loire | Rött | Touraine | Gamay | lera & silex | Uppväxt på gamla fat | | 0 | | Ekologisk | 750ml | 210:- |
Poudre d´Escampette 2017 | Les Vins de Cabanon | Languedoc-Roussillon | Rött | Trouillas | Mourvèdre, Carignan & Grenache noir | sand & lera | | | 0 | | ekologisk (Ecocert) | 750ml | 230:- |
Sève Rosé de Saignée 2010 | Marie & Olivier Horiot | Champagne | Mousserande | En Barmont, Les Riceys | Pinot Noir | Röd Lera & kalksten | Naturlig jäst
4 dagar Semi-maceration carbonique
uppväxt på gamla fat
utan dosage | | | Vaselin | Biodynamisk (Biodyvin) | 750ml | 490:- |
Ariento 2016 | Massa Vecchia | Toscana | Orange | Vigna Beruzzo 1, Maremma | Vermentino | | uppväxt på en gammal botti. | | 0 | | Ekologisk | 750ml | 399:- |
Passe-Temps 2015 | Michel Guignier | Beaujolais | Rött | Vauxrenard | Gamay | Granit | Uppväxt på gamla fat. | | 0 | | biodynamisk (Demeter) | 750ml | 274:- |
Fleurie 'Au bon grès' 2014 | Michel Guignier | Beaujolais | Rött | Fleurie | Gamay | Granit | Uppväxt på gamla fat. | | 0 | | biodynamisk (Demeter) | 750ml | 281:- |
Moncailleux 2013 | Michel Guignier | Beaujolais | Rött | Moulin à Vent | Gamay | Granit | | | 0 | manuell korgpress | biodynamisk (Demeter) | 750ml | 305:- |
Univers 2017 | Muchada-Léclapart | Andalucia | Vitt | Sanlúcar de Barrameda | unga- & gamla stockar Palomino | Krita, kalksten & lera (albariza) | Uppväst på ståltank. | | 5mg | | Biodynamisk | 750ml | 347:- |
Lumière 2017 | Muchada-Léclapart | Andalucia | Vitt | Sanlúcar de Barrameda | 70 år gammal Palomino | Krita, kalksten & lera (albariza) | Uppväxt på gamla fat. | | 5 mg | | Biodynamisk | 750ml | 566:- |
Manon 2013 | Recrue des Sens | Bourgogne | Vitt | Hautes Côtes de Nuits | Chardonnay | | | | 0 | | | 750ml | 455:- |
Les 1er Ponts 2013 | Recrue des Sens | Bourgogne | Rött | Hautes Côtes de Nuits | Pinot Noir | Kalksten och lera | Hela klasar, 18 måndader i gamla fat | | 0 | | | 750ml | 455:- |
3 Bonhommes 2016 | Vincent & Marie Tricot | Auvergne | Rött | Orcet, Auvergne | Pinot Noir | Kalksten, lera & basalt | 8 månader på fat | | | | | 750ml | 240:- |
Bianco Conestabile 2017 | Vini Conestabile della Staffa | Umbrien | Vitt | Montemelino, Umbrien | Trebbiano & Malvasia | Lerahaltiga jordar med ett klimat som påverkas av närliggande sjön Trasimeno. Vinmarker 300 meter över havet. | Uppväxt på glasfibertank | | 0 | | | 750ml | 178:- |