Vouette & Sorbée

Bertrand Gautherot älskar sina vinmarker och valde att döpa sin egendom efter två av dem, Voutte och Sorbée. Hans far var vinbonde men precis som de flesta andra odlare i champagne brydde han sig inte så värst mycket om markerna och frukten. Skörden såldes till de större husen i trakten. När Bertrand bestämde sig för att ta över familjeegendomen var han övertygad om att lägga om till biodynamisk odling och låta resultatet i flaskan tala om sitt ursprung. Han har vart certifierad biodynamisk sen 1998 och vart ledande inom en grupp för vinbönder i champagne som jobbar ekologiskt.
Han håller till i Buxiers-sur-Arce och odlar på 5 hektar, mestadels på sluttningar och huvudsakligen pinot noir.

Viner

Ursprung: Buxières sur Arces, Champagne
Druvsort: Pinot Noir. Vouette 35år, Chatel 20år, Fonnet 22år
Jord: Lera & kalksten
Uppväxt: Naturlig jäst
Uppväxt på fat
Ingen chaptalisering
Ingen dosage
Ingen filtrering
Tillsatt SO²: 15-25mg/l
Press: Traditionell Coquard 4000kg
Odling: Demeter- & Agriculture Biologique cert. sedan 1998
Volymer: 750ml / 1500ml
Ursprung: Buxières sur Arces, Champagne
Druvsort: Pinot Noir. Vouette 35år, Chatel 20år, Fonnet 22år
Jord: Lera & kalksten
Uppväxt: Naturlig jäst
Uppväxt på fat
Ingen chaptalisering
Ingen dosage
Ingen filtrering
Tillsatt SO²: 15-25mg/l
Press: Traditionell Coquard 4000kg
Odling: Demeter- & Agriculture Biologique cert. sedan 1998
Volymer: 750ml
Ursprung: Buxières sur Arce, Champagne
Druvsort: Chardonnay. Biaune 12år, Fonnet 25år
Jord: Lera & kalksten
Uppväxt: Naturlig jäst
Uppväxt på fat
Ingen chaptalisering
Ingen dosage
Ingen filtrering
Tillsatt SO²: 15-25mg/l
Press: Traditionell Coquard 4000kg
Odling: Demeter- & Agriculture Biologique cert. sedan 1998
Volymer: 750ml / 1500ml
Ursprung: Buxières sur Arces, Champagne
Druvsort: Pinot Blanc planterad år 2000.
Jord: Le Fonnet, kalkblandad lera & Kimmeridgien
Uppväxt: naturlig jäst
3 månader på tonneaux & 6 månader på Georgisk Amphora.
18 månader sur latte
brut nature
Press: Traditionell Coquard 4000kg
Odling: Demeter- & Agriculture Biologique cert. sedan 1998
Volymer: 750ml
Ursprung: Buxières sur Arces, Champagne
Druvsort: 60% Chardonnay & 40% Pinot Noir
Jord: kalkblandad lera & Kimmeridgien
Odling: Demeter- & Agriculture Biologique cert. sedan 1998
Volymer: 750ml
Ursprung: Buxières sur Arce
Druvsort: Pinot Noir. Sorbée 30år
Jord: Lera & kalksten
Uppväxt: Naturlig jäst
Semi-maceration carbonique
Uppväxt på fat
Ingen chaptalisering
Ingen dosage
Ingen filtrering
Tillsatt SO²: 0-10mg/l
Press: Traditionell Coquard 4000kg
Odling: Demeter- & Agriculture Biologique cert. sedan 1998
Volymer: 750ml

Bilder

Fler Bönder: