Philippe Jambon

Philippe och Catherine Jambon kommer över sin första vinmark 1997 efter att sökt de bästa jordarna som Beaujolais har att erbjuda. År 2000 hittade de ett hus med källare i Chasselas. Efter fortsatt jakt äger de idag totalt 3,5 hektar med mark utspritt av jordar som familjen Jambon anser vara av högsta kvalité.
Från starten har de vart övertygade om vilken typ av vin de vill göra, odling med största respekt för naturen utan syntetiska ämnen och "hands off" i källaren. Familjen Jambon har haft svåra år med massor av hagel vilket lett till förlorad skörd. Philippe står med en källare full av vin från 2000 och framåt men vägrar att buteljera vinerna innan han anser att de är färdiga. Philippe vet att tålamod är nyckeln till stort vin samtidigt måste familjen klara sig vilket lett till att de börjat vinifiera vin ihop med vänner som odlar ekologiskt, dessa viner buteljeras under "Une Tranche".

Viner

Ursprung: Beaujolais & Rhône
Druvsort: Gamay (Beaujolais), Grenache & Syrah (Rhône)
Jord: Granit i Beaujolais & kalkblandad lera i Rhône
Uppväxt: Uppväxt på tank.
Volymer: 750ml
Ursprung: Vinmarkerna Balmont, Batailles & Ganivets
Druvsort: Gamay
Uppväxt: Spontan jäsning.
Uppväxt 5 år på gamla fat.
Ingen filtrering
Tillsatt SO²: inga tillsatser
Volymer: 750ml

Bilder

Fler Bönder: