Domaine de la Loue

Catherine Hannoun bodde i Paris och höll på med film (bland annat producerade hon filmen Mondovino) men längtade efter något annat. Runt 2005 bestämde hon sig för att lämna filmbranschen och flyttade till landet och vinrankorna, mer närmare bestämt Port-Lesney i Jura.

Catherine startade sin domän på riktigt 2008 och har 2 ha vinmark i dagsläget fördelat i Pupillin, Villette les Arbois samt i Buffard, ett stycke norr om Arbois. Mikroskopiskt litet för vissa men för Catherine är det en perfekt start, hon vill på sikt ha mer mark att jobba med, sisådär 2,5ha, men tycker det är viktigt att växa sakta och säkert.

I vingårdarna jobbar Catherine enligt ekologiska & biodynamiska principer och använder häst för grovgörat och precisionsarbetet utför hon själv och för hand.

Catherine vill producera viner som smakar gott samtidigt som det är framställda på ett sätt som respekterar tradition och terroir samt att hon tror mer på druvor som skämts bort av en vinbondes slit än av kemikalier.

I vingårdarn har Catherine savagnin, chardonnay, pinot noir och lite trousseau som resulterar i viner fulla av karaktär, liv och elegans. Till parollen ingen tillsatt, inget borttaget vill Catherine gärna lägga till att hon mer än gärna dock tillsätter mycket tålamod, omtanke och kärlek.

Viner

Ursprung: Côtes du Jura
Druvsort: Trousseau
Uppväxt: Pétillant naturel
Volymer: 750ml
Ursprung: Arbois
Druvsort: Chardonnay
Uppväxt: uppväxt på gamla fat.
Volymer: 750ml
Ursprung: Pupillin
Druvsort: Savagnin
Jord: Lera
Volymer: 750ml
Ursprung: Buffard
Druvsort: Trousseau
Uppväxt: Uppväxt på gamla fat.
Volymer: 750ml
Ursprung: Arbois
Druvsort: Pinot Noir
Uppväxt: uppväxt på Inox-tank
6 dagars maceration
Buteljerat juni 2014
Volymer: 750ml
Ursprung: Pupillin
Druvsort: Savagnin
Uppväxt: Sous Voile
Volymer: 620ml
Ursprung: Pupillin
Druvsort: Savagnin
Uppväxt: Marc gjord i januari 2010
Blandning med druvmust i oktober 2010
Uppväxt på fat till 2013
Volymer: 750ml

Bilder

Fler Bönder: