Domaine Alice & Olivier De Moor & Le Vendangeur Masque

Alice & Oliver köpte mark i Chablis 1989 och började med att plantera tre parcel, Rosette, Bel Air, Clardy. De har från starten brukat jorden utan kemikalier. Den kalkade marken i området är blandad med fossila musslor, ostron, sjöborrar och andra avlagringar från havet som täckte dessa marker för miljoner år sedan. Första årgången från deras unga vinstockar va 1994. Efter det har man också införskaffat sig marker i Saint Bris och Chitry där man odlar sauvignon blanc, chardonnay och aligoté planterad 1902! De har idag sju hektar vinmark som de själva sköter om. Med start 2009 är de också negocianter och köper druvor till en, ibland två cuvéer. Allt vin utom den enklaste aligotén får spontant jäsa på gamla ekfat utan tillsättning av vare sig främmande jästkulturer eller SO2. Vinet får en nypa svavel endast vid buteljering. Ecocert sedan 2005.

Viner

Ursprung: Chitry
Druvsort: Aligoté
Jord: Kimmeridgian och lera
Uppväxt: Alkohol och malolaktisk-jäsning sker delvis på fat delvis på stålank. Därefter 12 månader på gamla bourgognefat.
hl/ha: 50
Tillsatt SO²: 10 mg vid flaskning
Press: Pneumatisk press
Odling: Ekologisk (Ecocert)
Volymer: 750ml
Ursprung: Chitry
Druvsort: Chardonnay planterad 1997
Jord: Kimmeridgian och lera
Uppväxt: Alkohol och malolaktisk-jäsning på stora gamla fat. Därefter 12 månader på gamla bourgognefat.
hl/ha: 50
Tillsatt SO²: 10 mg vid flaskning
Press: Pneumatisk press
Odling: Ekologisk (Ecocert)
Volymer: 750ml
Ursprung: Chablis
Druvsort: Chardonnay från i genomsnitt 15 år gamla stockar
Jord: Kimmeridgian
Uppväxt: Alkohol och malolaktisk-jäsning på gamla. Därefter 11 månader på gamla bourgognefat.
hl/ha: 50
Tillsatt SO²: 10 mg vid flaskning
Press: Pneumatisk press
Odling: Ekologisk (Ecocert)
Volymer: 750ml / 1500ml
Ursprung: Chablis
Druvsort: Chardonnay planterad 1994
Jord: Kalk & lera med fossila havsdjur.
Press: Pneumatisk press
Odling: Ekologisk (Ecocert)
Volymer: 750ml / 1500ml
Ursprung: Chablis
Druvsort: Chardonnay planterad 1994
Jord: Kalk & gul lera med fossila havsdjur.
Uppväxt: Alkohol och malolaktisk-jäsning på stora gamla fat. Därefter 12 månader på gamla bourgognefat.
hl/ha: 50
Tillsatt SO²: 10 mg vid flaskning
Press: Pneumatisk press
Odling: Ekologisk (Ecocert)
Volymer: 750ml / 1500ml
Ursprung: Ardéche
Druvsort: Chardonnay från Le Mazel.
Jord: kalkblandad lera
Press: Pneumatisk press
Odling: Ekologisk (Ecocert)
Volymer: 750ml / 1500ml

Bilder

Fler Bönder: